Test de smartphone-uri de top

de Redactie Hit.ro | 6 noiembrie 2009

Cuvantul la moda din telefonia mobile e evident: smartphone – telefoanele inteligente, cu cat mai multe optiuni, cat mai attractive, cat mai performante si cat mai utile. Pe scurt, telefoanele inteligente pe care toti le vrem, in speranta ca vom gasi partenerul tehnologic ideal.

2009 a marcat aparitia pe piata a unora dintre cele mai performante, atractive si inteligente terminale mobile. Asa cum era de asteptat, producatorii au cautat sa imbunatateasca toate aspectele: dimensiuni cat mai rezonabile in raport cu performanta, baterie cu durata de viata cat mai mare, ecran generos, touchscreen obligatoriu aproape sau compensat de o tastatura QWERTY, camera foto provocatoare pentru ochiul artistic al utilizatorului, procesor (da, incepem sa discutam si despre procesoare deja) pe masura, optiuni multimedia si de Internet. Evident, impreuna cu telefoanele s-au dezvoltat si aplicatiile pentru ele, ca si sistemele de operare. Totul ducand la aparitia unor adevarati asistenti personali ascunsi in interiorul vechiului tovaras, telefonul.

Hit a facut o trecere in revista a celor mai atractive smartphone-uri si le-a notat in functie de performantele lor. Pentru ca sunt multe de analizat la un smartphone, nu vom da noi punctul din oficiu, insa il vom pastra pentru voi. Veti putea astfel, oferi, dupa bunul plac, un punct acelui telefon care raspunde cel mai bine cerintelor voastre. Am ales, astfel, 9 criterii pe baza carora sa dam o nota. Totalul lor va fi nota finala pe care Hit.ro o acorda fiecaruia.

Cele noua aspecte notate sunt:
-design (la buna apreciere a echipei Hit.ro);
-ecran (dimensiuni, touchscreen sau nu, rezolutie);
-conectivitate (3G, Wi-Fi, Bluetooth, USB 2.0);
-camera foto (rezolutie, zom, inregistrare video, calitatea inregistrarii video)
-sistem de operare (cu bune si cu rele, cu aplicatii existente pentru el);
-dimensiuni (lungime, latime, inaltime, greutate);
-baterie (tip de baterie, durata in standby, convorbire);
-memorie (dotarea standard, posibilitatea de a adauga un card de memorie, memoria maxima admisa);
-daca telefonul este in Romania (nu vom intra in detalii daca este sau nu in oferta unui operator de telefonie mobila, daca este sau nu “codat” sau daca il poti gasi la “liber” intr-un magazin online pe Internet; tot ce conteaza este sa il poti comercializa din Romania; nici macar despre pret nu vom discuta),

iar explicatiile din paranteza va ofera o imagine asupra punctelor vizate de HitHunt. Cel de-al X-lea punct se acorda, asa cum ziceam, de catre cititori.

Va invitam in continuare la testarea smartphone-urilor sau, pe scurt, la HitHunt de smartphone-uri.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google