Nokia continua si acum dezvoltarea de telefoane cu Android

de Liviu Petrescu | 20 septembrie 2013

Chiar daca a inceput procesul de vanzare al diviziei de gadgeturi si servicii mobile catre Microsoft, Nokia continua lucrul la telefonul Android, proiect dezvaluit recent. Compania finlandeza nu a renuntat la dezvoltarea de gadgeturi  cu Android, dar proiectul ar putea fi inchis de Microsoft, dupa finalizarea achizitiei.

Initial, Android a fost vazut ca un "plan B" in cazul esecului Windows Phone, dar compania finlandeza continua in China dezvoltarea unui gadget cu sistemul de operare creat de Google. Numele de cod pentru proiectul de telefon Nokia Android este "Mountain View", iar pana acum ar fi fost create peste 10.000 unitati prototip.

Cumpara de la eMag.ro gama de smartphone Nokia Lumia la preturi atractive

Nokia Android

Soarta telefonului Nokia cu Android ar putea fi pecetluita in luna noiembrie, cand consiliul de administratie Nokia voteaza pentru sau contra vanzarii diviziei sale principale catre Microsoft. Analistii nu se asteapta insa la obstacole, iar dupa finalizarea tranzactiei gadgeturile Android vor fi probabil "anihilate" de Microsoft.

Prototipul de smartphone Android creat de Nokia utilizeaza procesorul Qualcomm Snapdragon 200, lucru care indica faptul ca era vorba de un model de buget. Specificatiile si chiar imaginile cu prototipul ar putea insa ajunge pe internet dupa finalizarea achizitiei si inchiderea proiectului.

Sursa: GSMArena

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: smartphone nokia android parteneriat nokia microsoft viitorul nokia android
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor