iPhone 6: display LCD din polisilicon

de Bianca Dinu | 27 aprilie 2011

Zvonurile legate de iPhone 5 sunt de domeniul trecutului. iPhone 6 se afla acum in lumina reflectoarelor.

Din cate se pare, Apple i-a ales pe cei de la Sharp pentru a crea urmatoarea generatie de display-uri LCD din polisilicon, care vor permite un design mai subtire si mai usor pentru iPhone 6, programat sa apara in 2012.

Sharp va demara productia display-urilor in primavara anului viitor, compania incepand deja pregatirea echipamentului la fabrica Kameyama, folosita in principal pentru construirea televizoarelor LCD.

Display-ul cu cristale lichide de pe a sasea generatie de iPhone va beneficia de tehnologia cu “polisilicon la temperatura scazuta”, care va permite fabricarea unor ecrane mai subtiri si mai usoare, cu un consum mai scazut de energie decat traditionalele LCD-uri.

In cazul ecranelor LCD cu polisilicon, TFT-ul (Thin Film Tranzistor) este format din celule policristaline de silicon.

Prin aceasta metoda, driverele display-ului pot fi montate direct pe substratul de sticla, miscorand astfel sectiunea TFT si permitand fabricarea unui display-uri mai subtiri.

Aceasta tehnologie le-a permis companiilor sa creeze dispozitive de tipul “sistem de sticla”, in care senzorii optici, circuitele de procesare a semnalului si alte componente sunt localizate direct pe substratul de sticla.

Se inlatura astfel nevoia de a adauga componente aditionale in dispozitive precum iPhone, economisind spatiu in interiorul telefonului si imbunatatind durata de viata a bateriei printr-o eficienta sporita.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor