Apple pe locul doi datorita lui iPhone

de Alex Hanea | 7 noiembrie 2008
iPhone a propulsat Apple in topul producatorilor de smartphone-uri. Conform ultimelor estimari, Apple se afla acum pe locul doi, detinand 17,3% din piata.

Succesul lui iPhone a plasat compania pe locul doi, dupa Nokia dar inaintea lui Research in Motion (RIM). Daca Nokia domina pe departe topul cu 38,9%, ceeaa ce inseamna aproximativ 15,5 milioane de unitati vandute in al treilea trimestru, Apple a fost estimat la 6,9 milioane iar RIM la 6,1, adica 15,2% din piata.
iphone_edge.jpg

Dintre companiile de top, Nokia este singurul producator ale carui cifre au scazut cu 3,8%.

Urcarea in top a lui Apple nu este o surpriza, tinand cont de cifrele de vanzari in crestere, si a fost asteptata de catre toti specialistii pietei.

In acelasi timp, caderea lui RIM pe locul trei este considerata doar temporara, iar la finalul celui de-al patrulea trimestru, RIM este asteptat din nou pe locul al doilea, odata cu comercializarea lui Storm si Bold.
blackberry_2.jpg

In acelasi timp, si topul producatorilor de sisteme de operare pentru smartphone-uri se pregateste de modificari, tinand cont ca, desi Symbian este liderul de piata, prin asocierea cu Nokia, Apple si RIM, de pe pozitiile lor, pot influenta aceasta balanta.

Conform cifrelor, Apple a vandut mai multe iPhone-uri in cursul acestui trimestru decat toate smartphone-urile comercializate de partenerii Microsoft.

Sursa: Cnet
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor