Vanzarile iPhone 5C sunt dezamagitoare. Ce-i lipseste telefonului "ieftin" Apple?

de Liviu Petrescu | 17 octombrie 2013

In absenta unor date oficiale din partea Apple, speculatiile despre vanzarile slabe de iPhone 5C se inmultesc. In SUA si in China, iPhone 5S, smartphone-ul mai scump, se vinde mai bine decat cel cu carcasa din plastic colorat.

Apple nu a reusit sa entuziasmeze prea multa lume cu conceptul sau de "plastic premium". iPhone 5C, cu aceleasi specificatii ca iPhone 5, este in continuare un smartphone de temut pentru concurenta, dar nu prea este dorit de cumparatorii pe care incearca sa-i atraga compania americana.

iPhone 5C

Apple comercializeaza iPhone 5C la un pret in continuare ridicat, dar imaginea de telefon "ieftin" i-ar putea dauna smartphone-ului. In SUA, la fiecare iPhone 5C vandut, se vand mai mult de doua iPhone 5S, iar in China, pe piata oficiala si pe cea gri, se vand cel putin 8 telefoane cu finisaj din aluminiu la fiecare iPhone cu carcasa de plastic.

Daca tendinta continua, Apple va reduce probabil productia iPhone 5C, in conditiile in care noul iPhone 5S este mai atractiv in ciuda pretului mai ridicat. Carcotasii pot spune ca telefonul Apple este cumparat ca simbol social mai mult decat ca gadget performant. Reducerile de preturi nu au ajutat cu nimic iPhone 5C in China, deci Apple are nevoie de o strategie de marketing noua pentru a vinde telefonul colorat.

Oare iPhone 5C va avea aceleasi vanzari dezamagitoare cand soseste oficial si in Romania saptamana viitoare?

Surse: BGR, Mashable

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: vanzari iphone 5c culori iphone 5c iphone 5s
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor