Vanzarile Nokia Lumia au scazut in ultimul trimestru al anului trecut

de Liviu Petrescu | 24 ianuarie 2014

Nokia a inregistrat rezultate financiare ingrijoratoare in ultimul trimestru al 2013. Scaderea a afectat intreaga companie, inclusiv telefoanele Nokia Lumia, si este si mai grava in conditiile in care vanzarile de electronice cresc inainte de sarbatorile de iarna.

Compania finlandeza a vandut gadgeturi in valoare de 3,55 miliarde dolari in ultimele trei luni ale anului trecut, valoare cu 29% mai mica decat aceeasi perioada din 2012. Vanzarile Nokia Lumia au scazut de la 8,8 milioane de unitati in trimestrul 3 la 8,2 milioane in trimestrul 4.

Nokia Lumia

Din pacate pentru Nokia, acesta va fi probabil ultimul trimestru complet inainte de finalizarea achizitiei diviziei sale mobile de catre Microsoft. Compania iese astfel de pe piata gadgeturilor mobile la fel cum a fost in ultimul deceniu: in scadere.

In raportul oficial Nokia, compania finlandeza da vina pe climatul tot mai competitiv pe piata smartphones si pe tranzitia de la Symbian la Windows Phone. Actiunile Nokia au scazut cu 4% dupa publicarea rezultatelor, dar cele ale Microsoft au crescut cu 0,5%, situatie care demonstreaza increderea investitorilor in capacitatea companiei americane de a vinde mai multe gadgeturi Lumia.

Sursa: Mashable

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: smartphones nokia lumia achizitie microsoft nokia vanzari nokia lumia
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor