Ubuntu Touch ajunge pe primele smartphones Meizu in 2015

de Redactia Hit | 25 noiembrie 2014

Producatorul chinez Meizu si Canonical au semnat un parteneriat care garanteaza ca in 2015 vom vedea lansat pe piata cel putin un smartphone cu sistem de operare bazat pe Ubuntu touch.

Unul dintre modelele care urmeaza sa fie lansate prin parteneriatul mentionat ar fi, potrivit Gsmarena, Meizu MX4 cu Ubuntu (FlymeOS), in loc de Android. O veste buna este ca lansarea nu va fi facuta exclusiv in China. Europenii, de asemenea, vor putea cumpara noul smartphone, iar acest lucru se va intampla, potrivit planurilor celor doua companii, in primul trimestru al anului viitor.

Sistemul de operare va fi o noua versiune a Flyme OS, software realizat de Meizu, si care se bazeaza pe Ubuntu touch si ruleaza aplicatiile ecosistemului dezvoltat de Canonical.

Colaborarea dintre Canonical si Meizu dateaza de mai multa vreme, un prototip de smartphone (bazat pe hardware-ul Meizu MX3) cu Ubuntu Touch fiind prezentat in februarie anul acesta, in cadrul Mobile World Congress 2014 de la Barcelona. Din pacate, pana acum prototipul prezentat la inceputul anului nu si-a dezvaluit si fata comerciala. In schimb, in octombrie apareau online cateva imagini cu Meizu MX4 cu Ubuntu, insa fara niciun fel confirmari ca smartphone-ul ar avea hardware-ul versiunii cu Android, prezenta deja pe piata, din septembrie.

Cititi detalii despre Meizu MX (Android) AICI

Sursa: gsmarena.com

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: meizu mx4 ubuntu meizu mx4 android meizu mx3 ubuntu touch canonical
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor