Touch Wood, telefoanele cu carcase din lemn

de Andrei Rahmanov | 25 septembrie 2009

Compania japoneza furnizoare de servicii Internet wireless, NTT DoCoMo a prezentat doua modele de telefoane mobile ale caror carcase sunt facute din lemn.

Cele doua telefoane sunt deocamdata doar prototipuri, sunt facute din lemn de chiparos si poarta numele Touch Wood, ambele fiind echipate cu un ecran tactil de mari dimensiuni. Carcasele din lemn sunt rezistente la apa, insecte si mucegai multumita unui proces de modelare 3D dezvoltat de Olympus.

Chiar daca au carcasele confectionate din lemn, cele doua modele sunt cat se paote de ecologice. Lemnul folosit din constructia lor este rezultat in urma unor operatiuni de subtiere a copacilor, care ii ajuta pe acestia sa creasca mai sanatosi.

Intregul proiect reprezinta o colaborare intre Sharp, Olympus si More Trees, un proiect japonez care se ocupa cu reimpadurirea.

Mai multe informatii despre aceste telefoane "din lemn", inclusiv specificatiile tehnice, vor fi facute publice la inceputul lunii octombrie in cadrul ITU Telecom World de la Geneva si CEATEC Japonia 2009.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor