Telefoanele mobile cu GPS ajuta la controlul si stoparea epidemiilor

de Titus Somesan | 8 iunie 2009

Guvernul japonez impreuna cu operatorul de telefonie mobile Softbank vor incepe derularea unui experiment in care vor fi folosite telefone mobile cu GPS pentrua a monitoriza modul de raspandire al unei epidemii.

1000 de elevi de scoala generala vor primi fiecare cate un telefon cu GPS care va fi urmarit de cei care desfasoara testul si vor fi monitorizati in timp ce isi vor desfasura activitatile zilnice obisnuite. Un anumit numar de elevi vor fi considerati purtatori ai unei boli infectioase foarte grave. Informatiile primite urmarind prin GPS rutele fiecaruia dintre copii vor indica numarul relativ de persoane care ar putea fi expuse prin apropierea de fiecare "purtator" al virusului bolii infectioase.

Cei care conduc desfasurarea acestui test sustin ca aceste boli se raspandesc exponential, iar limitarea contacutului fiecaruia dintre "purtatori" cu una sau doar cateva persoane cu care vin in contact zilnic ar putea reduce in mod simtitor raspandirea epidemiei la nivel global.

Testele sunt gata sa inceapa, punandu-se la punct ultimele detalii precum si rezolvarea unor probleme legate de o oarecare incalcare a dreptului la intimitate pentru fiecare dintre subiectii care vor purta unul dintre cele 1000 de telefoane cu GPS.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor