Sony planuieste un "PSP-Phone"

de Andrei Rahmanov | 29 iunie 2009

Sony se gandeste din ce in ce mai serios la producerea unui telefon bazat pe PSP. S-au vehiculat mai multe zvonuri in acest sens in ultimii doi ani, dar de-abia de acum se pare ca producatorul japonez va face un pas mai hotarat in aceasta directie.

Conform unui comunicat Reuters, Sony se pregateste sa constituie chiar in luna iulie o echipa ce va avea ca scop precis dezvoltarea telefonului PSP. Iata ca, in timp ce altii petrec linistiti in vacanta, Sony vrea sa puna la cale un telefon mobil/consola de jocuri care va deveni poate un adevarat iPhone killer.

Cel putin daca este sa ne referim la gameing mobil, Sony PSP se poate mandri cu cifre impresionante: peste 50 de milioane de console vandute in ultimii 4 ani. Apple vine foarte tare din urma raportand peste 40 de milioane de unitati vandute in ultimii 2 ani.

Ceea ce lui iPhone 3G si iPod Touch le lipseste la capitolul performante tehnice si grafice, se compeseaza prin numarul mare de aplicatii si jocuri create special pentru posibilitatile sale ceva mai limitate.

Pentru realizarea lui PSP-Phone, partea de telefonie va fi luata de la un Sony Ericsson, iar de la PSP se vor lua cat mai multe componente posibil, astfel incat experienta unica de gameing de pe PSP sa poata fi pastrata si chiar imbunatatita fata de stadiul actual.

Nu se poate spune cu certitudine daca se vor imprumuta elemente tehnice ale unui smartphone de la Sony Ericsson sau daca va fi "clonat" un model de telefon mai simplu, entry-level, doar pentu a putea bifa functia de telefon mobil pe lista. Pentru a face din viitorul gadget si un telefon cu adevarat uzual, ar trebui puse la punct si problema portabilitatii si cea a durabilitatii bateriei gadgetului.

Purtatorul de cuvant al Sony Japonia nu a facut inca nici o eclaratie oficiala legata de viitorul PSP-Phone, asa ca nu ramane decat sa asteptam in urmatorii cativa ani aparitia viitorului model Sony PSP, pe care sa ne putem prelua apelurile telefonice dar sa si jucam un "God of War" de zile mari.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor