Sistemul de securitate al lui Samsung Galaxy S5 a fost spart

de Bogdan Constantinescu | 17 aprilie 2014

Sistemul de securitate bazat pe amprenta al lui Samsung Galaxy S5 nu este o noutate printre amatorii de tehnologie. Vestea buna este ca functioneaza aproape perfect. Vestea proasta este ca a fost deja spart si ca acest lucru pune in pericol securitatea datelor personale ale utilizatorilor.

Sistemul este asemanator cu acela prin care a fost evitata si securitatea lui Apple 5s. Folosindu-se de o amprenta deja existenta se creaza un "deget fals", folosit apoi pentru a trece de autentificarea respectiva. Numai ca aici intervine cea mai mare problema.

In timp ce in cazul Apple este nevoie de o parola suplimentara pentru a accesa unele conturi, iar aceasta trebuie sa fie schimbata ori de care ori telefonul este restartat, la Samsung nu se mai pune problema de asa ceva.

Telefonul se deblocheaza si, ceea ce este si mai ingrijorator, se pot face plati inclusiv prin PayPal daca aplicatia a fost configurata sa foloseasca sistemul de recunoastere al amprentei, fara sa mai fie nevoie de masuri de securitate suplimentare.

Sursa: BGR

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: securitate Samsung Galaxy S5 hackeri securitate Galaxy S5
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor