Siri – asistenta vocala pentru iPhone 4S

de Roxana Iorgulescu - Colaborator HIT.ro | 13 octombrie 2011

 

Se numeste Siri si este in masura sa execute numeroase operatiuni primind instructiuni specifice sub forma de solicitari vocale din partea utilizatorilor noilor dispozitive iPhone 4S.

Dupa un an si jumatate de la achizitionarea Siri de catre Apple - in ciuda anumitor voci potrivnice acestui pas – compania a anuntat introducerea unui sistem de recunoastere vocala a utilizatorului in versiunea iOS 5 cu care este dotat iPhone 4S. De asemenea, se bucura de exclusivitatea asupra asistentei de acest tip.

Tehnologia avanseaza o serie de instrumente in masura sa fie comandate vocal, permitand utilizatorilor sa foloseasca telefonul in circumstante in care interactiunea manuala se demonstreaza dificila.

Scott Forstall, responsabilul sectorului iOS de la Apple, apreciaza ca potentialul acestei functionalitati este nemasurat, deschizand o variata paleta de facilitati, cum ar fi adaugarea unei intalniri programate in calendarul propriu, primirea informatiilor vizand timpul probabil, stabilirea unui traseu pentru a ajunge intr-o alta localitate, cunosterea fusului orar de pe alte meridiane ale lumii, consultarea bazei de date Wikipedia si multe alte operatiuni efectuate prin simpla solicitare vocala adresata propriului iPhone.

Printre acestea si posibilitatea de ascultarea a unui mesaj in format text reprodus de dispozitiv, cu acces la varianta de raspuns vocal, dictand pur si simplu un nou sms, pentru moment, Siri fiind in masura sa interpreteze comenzi doar in engleza, franceza si germana.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor