Semne de revenire la BlackBerry: vanzari bune pentru Passport si pierderi reduse

de Redactia Hit | 29 septembrie 2014

Blackberry da semne ca poate iesi din situatia destul de delicata in care se afla de mai multi ani. Atat rezultatele financiare pentru al doilea trimestru fiscal, cat si cererea pentru noul smartphone varf de gama al companiei reprezinta premize pentru o revenire a producatorului in atentia utilizatorilor.

La mijlocul saptamanii trecute, Blackberry a prezentat noul smartphone Blackberry Passport. Am scris despre ineditul device in momentul lansarii, iar detalii despre Passport si despre noile servicii ale canadienilor puteti gasi in articolul nostru. Spuneam atunci ca asteptam reactia userilor si a bursei pentru a vedea daca Blackberry are, intr-adevar, sanse de revenire pe piata. Ei bine, acum avem aceste informatii.

BlackBerry a raportat o pierdere de 207 milioane de dolari pentru cel de-al doilea trimestru fiscal, semnificativ mai mica decat raportarea pentru trimestrul similar din 2013, cand pierderile s-au ridicat la 965 milioane de dolari.

Cumpara de la Emag.ro gama de telefoane Blackberry

In acelasi timp, lansarea noului smartphone Passport si prezentarea de noi servicii imbunatatite si targetate foarte bine pe segmentul business, par sa fi trezit atentia investitorilor de pe Wall Street. Dupa anuntul oficial al Blackberry Passport actiunile companiei au crescut cu 8%. Astfel, in ultima sedinta de tranzactionare de saptamana trecuta, valoarea cotatiei Blackberry a ajuns la 10,67 dolari per actiune, aproape dublu fata de luna noiembrie a lui 2013.

Si nu doar investitorii au reactionat pozitiv. Potrivit anunturilor oficiale ale BlackBerry, in primele 10 ore de la lansarea Passport stocurile, pe Blackberry Store si Amazon.com, au fost lichidate.

In total, au fost comercializate 200.000 de telefoane Passport in doar cateva ore si, desi nu este o cifra impresionanta raportata la succesul comercial al altor companii, este un semn bun pentru canadieni.

Vorbind strict despre Blackberry Passport, adevarul este ca noul terminal inteligent al companiei aduce noutati notabile: design-ul este unul inedit si practic, hardware-ul este foarte bun, iar tastatura fizica pe trei randuri a primit si inovatoarea functie de touchpad.

Dincolo de acest moment de "respiro" pentru compania canadiana, urmeaza vremuri complicate pentru managementul Blackberry. Si exista un argument foarte pragmatic ce sustine aceasta afirmatie. Spuneam mai sus ca actiunile Blacberry au crescut in aceste zile pana la 10.76 dolari, insa nivelul este unul incomparabil cu cel de 145 de dolari per actiune, inregistrat in urma cu mai bine de 6 ani. In concluzie, managementul Blackberry trebuie sa aleaga cu mare atentie urmatorii pasi pentru ca orice greseala de strategie va avea un impact foarte mare asupra companiei.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: blackberry cotatie revenire blackberry blackberry passport reactie bura balckberry passport
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor