Samsung Galaxy S5, lansat - evolutie, nu revolutie

de Liviu Petrescu | 25 februarie 2014

Samsung Galaxy S5 a fost dezvaluit la MWC 2014, iar cele mai multe zvonuri despre specificatiile telefonului s-au dovedit adevarate. Cu dimensiuni putin mai mari decat Galaxy S4, noul flagship Samsung aduce specificatii mai bune, dar nimic revolutionar.

Dotat cu un ecran de 5,1 inci cu rezolutie 1080p, Samsung Galaxy S5 are insa cititorul de amprente promis, iar noul smartphone este si rezistent la apa si praf, lucru evident la prima vedere: mufa USB 3.0 are un capac special. Telefonul poate fi scufundat pana la o adancime de 90 cm pentru o perioada care nu ar trebui sa depaseasca 30 de minute. Totusi, inclusiv reprezentantii Samsung au precizat, la lansarea de de ieri, ca smartphone-ul este rezistent la apa, "nu este waterproof", asa ca poate fi folosit in ploaie, de exemplu, insa nu este recomandata scufundarea device-ului in apa.

Samsung Galaxy S5

Specificatiile Samsung Galaxy S5 nu au fost dezvaluite complet, dar Samsung a anuntat introducerea unei camere foto de 16MP cu autofocus de 0,03 secunde, capabila sa filmeze la rezolutie 4K. Noul Samsung Galaxy S5 are un procesor quad-core tactat la 2,5GHz, RAM de 2GB, ruleaza Android 4.4.2 KitKat si are o baterie de 2800mAh, cu 20% mai puternica decat predecesorul sau.

Data de lansare a Galaxy S5 a fost programata pentru 11 aprilie in 150 de tari, dar compania sud-coreeana nu a anuntat inca pretul noului smartphone. Samsung a perfectionat si numeroase aplicatii pentru gadget, inclusiv S Health, si a introdus "Download Booster", functie care imparte descarcarile intre conexiunea WiFi si LTE pentru o viteza de descarcare mai buna.

Pe noul smartphone a fost implementata si functia Ultra Save Mode, care asigura prelungirea functionarii device-ului (cu pana la 24 de ore de standby), prin afisarea in alb-negru a TouchWiz si intreruperea temporara a conexiunilor WiFi, Bluetooth etc.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Samsung Galaxy S5 samsung galaxy s V specificatii samsung galaxy s5
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor