Samsung Galaxy S5 are acum si o versiune LTE Advanced. Ecran QHD si procesor Snapdragon 805

de Radu Eftimie | 18 iunie 2014

Samsung a anuntat lansarea, in Coreea de Sud, a unei versiuni imbunatatite a varfului sau de gama, Samsung Galaxy S5. Discutam despre o versiune ce dispune de conectivitate LTE Advanced, de aproape trei ori mai rapida decat standardul LTE, dar si de un ecran mai performant, alaturi de un procesor mai puternic.

Noul Galaxy S5 LTE-A ofera un display Super AMOLED QHD, cu diagonala de 5,1 inch si cu o rezolutie de 2560x1440 pixeli, fata de ecranul fullHD (rezolutie 1920 x 10-80p) oferit de orginalul S5. Producatorul spune ca display-ul care utileaza versiunea LTE-A a Galaxy S ofera un contrast de 100.000:1.

Imbunatatirile nu se opresc aici. Ajugem astfel la partea de procesare, de care se ocupa, in cazul noului model Galaxy S5, SoC-ul  Snapdragon 805, cel mai nou chipset al Qualcomm, si care practic isi face si debutul pe piata prin Galaxy S5 LTE-A. Celor care au scapat articolele noastre referitoare la acest model de chipset le reamintim ca Snapdragon 805 se bazeaza pe patru nuclee Krait 405 (la 2,5GHz), plus Adreno 420 pe departamentul grafic. De asemenea, precizam ca versiunea standard a Samsung Galaxy S5 dispune de chipset Snapdragon 801.

Desigur, pentru a putea sustine functionalitatea fluida in retelele LTE Advanced, noul Galaxy S5 LTE-A a fost dotat si cu 3GB RAM, fata de doar 2GB RAM cat ofera primul model.

Toate celelalte specificatii ale Galaxy S5 LTE Advanced sunt identice cu cele ale versiunii lansate acum cateva luni, asa ca nu le vom mai enuma in acest articol.

Potrivit Droid-Life, noul smartphone va fi disponibil exclusiv in Corea de Sud, prin operatorul SK Telecom, la un pret de 940,500 won, adica aproximativ 680 de euro.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: samsung galaxy s5 lte advanced pret galaxy s5 lte a specificatii galaxy s5 lte a
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor