RIM va lansa in acest an 6 terminale cu BlackBerry 10

de Redactia Hit | 10 ianuarie 2013

Research in Motion - RIM - promite ca va lansa, odata cu noul sistem de operare Blackberry 10, atat smartphone-uri premium cat si telefoane ieftine pentru a acoperi toata gama de potentiali clienti.

Potrivit declaratiilor reprezentantilor RIM, compania va lansa in acest an cel putin sase smartphone-uri cu BlackBerry 10. Primele doua telefoane vor include un model exclusiv touchscreen si unul cu tastatura fizica, full qwerty, in buna traditie a BlackBerry.

Cele doua telefoane noi, care marcheaza si debutul sistemului de operare Blackberry 10, vor fi lansate in data de 30 ianuarie in cadrul unui eveniment dedicat. Aceste doua unitati nu vor face parte din oferta budget a RIM, urmand ca telefoanele mai ieftine sa fie lansate ceva mai tarziu in acest an.

Noul sistem de operare al RIM pune accentul optimizarea serviciilor pentru care Blackberry si-a capatat un nume in trecut. Este vorba despre mesagerie securizata (BBM), touchscreen optimizat cu o tastatura virtuala eficienta si o serie de servicii dedicate segmentului enterprise. De altfel, RIM se bazeaza pe acest segment in pariul cu industria si spera ca noul sistem de operare va reconsolida comunitatea de utilizatori BlackBerry.

Insa, pentru ca BlackBerry sa reuseasca sa aduca inapoi clientii pierduti in favoarea iOS (iPhone) si Android, este nevoie ca RIM sa ofere si altceva. Este vorba despre aplicatiile pentru noua platforma software. Conform declaratiilor celor de la RIM, compania este pregatita inclusiv din acest punct de vedere si deja se poate vorbi despre un ecosistem foarte bine pus la punct.

Deocamdata, tot ce stim este ca lansarea BlackBerry 10 va aduce si cel putin 70.000 de aplicatii pentru noul sistem de operare, dupa cum sustin sefii RIM.

Ramane sa vedem in data de 30 ianuarie daca RIM reuseste sa capteze din nou atentia consumatorilor.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: blackBerry 10 smartphone blackbery 10 research in motion blackberry 10 full qwerty
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor