Primul telefon cu Ubuntu va fi pus in vanzare in cateva zile, dar nu este tocmai ce ne asteptam

de Redactia Hit | 9 februarie 2015

Primul smartphone propus consumatorilor de catre Canonical, si care ruleaza sistemul de operare Ubuntu Phone, nu va fi nici pe departe ceea ce speram prin 2013, atunci cand intram in posesia primelor informatii concrete despre noul proiect.

Smartphone-ul cu Ubuntu va ajunge la cumparatori in aceasta saptamana si nu va fi altceva decat Meizu Aquaris E4.5, un smartphone lansat deja pe piata de ceva timp (in versiune cu Android). Suntem un pic dezamagiti de evolutia proiectului Ubuntu (si nu este prima data cand spunem asta), mai ales ca asteptarile noastre fusesera plasate chiar de catre Ubuntu ceva mai sus, odata cu prezentarea proiectului Ubuntu Edge, acel smartphone prezentat in iulie 2013 si despre care scriam la data respectiva ca are pedigri de PC. In loc de Ubuntu Edge, fanii Ubuntu vor primi, cel putin deocamdata, Meizu Aquaris, un dual SIM cu ecran de 4,5 inch, rezolutie qHD (960x540p), procesor quad-core la 1,3 GHz, 1GB RAM si 8GB memorie interna la un pret destul de mare - 170 de euro.

Prin comparatie cu Ubuntu Edge, Meizu Aquaris este o gluma. Primul proiect de smartphone al Canonical, care nu a reusit sa atraga, insa, investitiile necesare dezvoltarii (campaniile de crowdfunding nu au atins nivelul sperat), propunea, daca va mai aduceti aminte, un hardware de exceptie (la data respectiva), iar reprezentantii Canonical promiteau ca Edge va fi primul smartphone care, odata conectat la un mouse si o tastatura, va putea fi folosit in locul unui PC. Puteti citi detalii despre Ubuntu Edge in articolul pe care il scriam (cu mult entuziasm) in iulie 2013.

Pe scurt, Mark Shuttleworth, fondatorul Canonical, miza pe un device mobil dual-boot (Android si Ubuntu OS), cu 4GB RAM, 128GB stocare si conetivitate completa, plus un design despre care nu avem decat laude pana si acum...

Despre primul smartphone ce ruleaza pe platforma Ubuntu Phone, Meizu Aquaris 4.5, nu sunt multe de spus in plus fata de specificatiile pe care le aveti mai sus. Nu stim care va fi rata de succes comercial a noului telefon Canonical lansat impreuna cu Meizu, dar vanzarile ar putea sa nu dezamageasca din simplul motiv ca strategia de marketing este aceeasi pe care o foloseste "pionierul" in domeniu, Xiaomi, si anume campanie de vanzare rapida online prin intermerdiul catorva canale comerciale importante din Europa.

Dincolo de aceste detalii exista si o veste buna. Canonical, care a tot amanat lansarea primului sau smartphone Ubuntu, poate testa, la cald, reactia consumatorilor, respectiv poate vedea cat de mult poate convinge compania userii ca sistemul de operare mobil bazat pe Linux poate reprezetna o alterantiva la iOS sau Android. Si, se pare ca daca lucrurile vor merge bine din punct de vedere comercial cu primul smartphone Ubuntu, Canonical va face pasul spre dezvoltarea unei versiuni cu hardware similar celui promis prin proiectul Edge.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: ubuntu phone meizu specificatii ubuntu phone pret ubuntu phone canonical proiect edge telefon ubuntu lansare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor