Primul gadget produs de Nokia si Intel anuntat pentru septembrie

de Vlad Matei | 7 iulie 2009

Asa cum va anuntam acum cateva saptamani, Intel si Nokia au semnat un parteneriat strategic pe termen lung pentru a aduce mai aproape Internetul, puterea de calcul performanta si telefoanele mobile.Dar acum se pare ca nu trebuie sa asteptam prea mult pentru aparitia primului gadget Nokia si Intel. Un numar de surse, inclusiv ziarul national englezesc Manchester Guardian afirma ca Nokia va prezenta noul smarphone Android cu ecran senzitiv la expozitia Nokia World din septembrie.

Inima acestor gadgeturi va fi, bineinteles, un procesor de la Intel, Nokia urmand sa aduca "la masa" tehnologia sa performanta in materie de modemuri mobile 3G broadband.

Pentru producatorul finlandez va fi o schimbare majora, de la smartphone-urile Symbian la cele care au la baza platforma Android de la Google. Schimbarea survine cel mai probabil din cauza scaderii mari de vanzari la telefoanele Nokia. Daca in 2007, Nokia detinea aproximativ 47% din piata smartphone-urilor, la sfarsitul lui 2008, cota de piata a scazut la aproximativ 30%.

Scaderea survine ca o consecinta fireasca a tendintei pietei internationale, fie catre smartphone-uri cat mai elaborate cum este iPhone, fie catre terminale foarte ieftine vandute pe pietele aflate in dezvoltare cum ar fi, de expemplu, India.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor