Prima problema a iPhone 4S - vulnerabilitate in Siri

de Radu Eftimie | 21 octombrie 2011

O problema destul de grava a fost descoperita in functionarea iPhone 4S, chiar in mult apreciatul asistent vocal al terminalului, Siri, scrie Huffington Post. Totusi, este vorba mai mult despre o problema de setare decat o vulnerabilitate in adevaratul sens al cuvantului.

Problema descoperita se refera la faptul ca si in conditiile in care Siri este oprit si telefonul este blocat de utilizator, aplicatia de asistenta vocala este setata, by default, "on". Asta inseamna ca daca iti lasi telefonul nesupravegheat, oricine poate avea acces la utilizarea lui chiar din lockscreen.

Mai exact, oricine ia telefonul si apasa tasta "home" poate activa Siri si poate trimite mesaje si emailuri catre contactele stocate in terminal. Graham Cluley, de la blogul de securitate Sophos, a reusit sa trimita astfel de mesaje chiar in modul prezentat mai sus, fara sa deblocheze iPhone-ul printr-un cod pin.

Prima problema a iPhone 4S - vulnerabilitate in Siri

Solutie:

Daca aveti iPhone 4S deja sau intentionati sa va achizitinati aparatul ar fi bine sa stiti cum puteti dejactiva accesul nedorit la Siri. Tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti la setarea "Allow access to Siri when locked with a passcode" si sa o dezactivati (Off).

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor