Oppo produce primul smartphone cu dotat camera foto MEMS

de Liviu Petrescu | 10 octombrie 2013

Noua camera foto MEMS, cu multi-focus, va debuta pe un telefon produs de compania chineza Oppo. Digital Optics, producatorul camerei MEMS, a negat zvonurile despre includerea camerei foto performante in noul Nexus 5.

Camera foto de 8MP are o viteza mult mai crescuta de focus, care ar putea oferi numeroase posibilitati de manipulare a imaginilor, intr-un mod similar camerei Lytro. Camerele MEMS vor fi livrate deocamdata in exclusivitate catre Oppo.

Digital Optics MEMS

Datorita optiunilor de focus avansat, camera foto MEMS ar putea fi utilizata pentru a captura imagini complexe in care punctul de focalizare poate fi modificat ulterior. Tehnologia isi va face cel mai probabil debutul in 2014.

Comunicatul de presa DigitalOptics cu privire la parteneriatul cu Oppo subliniaza faptul ca producatorul chinez a fost ales deoarece produce smartphone-uri best-in-class. Cel mai nou device este Oppo N1, anuntat in luna septembrie si asteptat in decembrie. Smartphone-ul includ un ecran de 5,9 inci 1080p cu 317ppi, procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 600 la 1,7GHz, si camera foto modulara, care poate fi rotita la peste 180 de grade.

Speculatiile anterioare spuneau ca primul smartphone cu tehnologie MEMS va fi Google Nexus 5. Se pare insa ca producatorii din China devin din ce in ce mai competitivi, ceea ce este un lucru excelent pentru consumatorul final.

Sursa: Engadget

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: camera foto mems mems digital optics smartphone oppo mems
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor