Oficial - Primele smartphones cu Ubuntu ajung pe piata in acest an. Cine le produce?

de Radu Eftimie | 20 februarie 2014

Canonical a anuntat oficial ca primele telefoane cu Ubuntu vor fi lansate comercial pe piata in acest an. Compania a facut publice si numele producatorilor primelor modele comerciale ale smartphone-urilor.

Meizu si "bq" sunt companiile care vor produce primele terminale cu Ubuntu, potrivit anuntului oficial al Canonical. Din pacate, insa, compania nu a dat mai multe detalii referitoare la specificatiile tehnice ale device-urilor, iar tot ceea ce aflam prin intermediul Engadget este ca noile telefoane vor fi disponibile global, dupa o lansare initiala concentrata pe tarile emergente.

Canonical a pus la dispozitia dezvoltatorilor versiunea mobila a Ubuntu in urma cu aproape un an, iar de atunci unica noutate a fost legata de o strangere de fonduri pentru realizarea unui terminal revolutionar (Ubuntu Edge) bazat pe sistemului de operare ubuntu Touch, actiune care insa a esuat.

Cei de la Canonical promit ca odata cu lansarea oficiala a terminalelor cu Ubuntu, pana la sfarsitul acestui an, platforma va beneficia si de o serie de aplicatii fara de care OS-ul mobil bazat pe Linux nu ar avea nicio sansa pe piata dominata de iOS si Android.

Sursa: Ubuntu via Engadget / The Verge

Vom reveni cu detalii

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: ubuntu meizu ubuntu bq canonical ubuntu phone Ubuntu edge smartphone ubuntu meizu
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor