Nokia ar putea produce din nou device-uri mobile incepand cu 2016!

de Redactia Hit | 27 octombrie 2014

Tocmai ce scriam zielele trecute despre disparitia de pe smartphone-urile Microsoft a brandului Nokia, respectiv despre rebrandingul care va avea loc odata cu adoptarea numelui Lumia, exclusiv. Desigur, Nokia va exista ca si companie separata axandu-se pe retele si servicii de localizare (Here este un exemplu), dupa cum stiti deja. Dar, nu numai! Peste doi ani, Nokia ar putea reveni cu propriul smartphone pe piata. Si da, se va numi Nokia (dupa expirarea unor conditii stipulate in contractul de preluare a diviziei se Mobile de catre Microsoft).

Toata lumea trebuie sa recunoasca un lucru. Disparitia brandului Nokia de pe smartphone-urile Microsoft este un moment important si marcheaza o etapa de schimbare a industriei. Nu stim care va fi impactul asupra device-urilor mobile ale Microsoft a acestei decizii comunicata oficial zilele trecute. Ne intereseaza mai mult modul in care Nokia, compania finlandeza care a ramas acum cu business-ul de networking si servicii, ar putea reveni, atunci cand va fi momentul, cu un device mobil pe piata.

(CFO-ul NOKIA Timo Ihamuotila - Foto: hs.fi)

Orizontul de astetptare 2016 ar putea fi ideal pentru ca managementul finlandezilor sa gaseasca acel "ceva" (fie si de marketing) care sa poate readuce numele Nokia in prim planul industriei mobile.

La "reteta" mai trebuie adaugate, dupa cum scriu si cei de la Forbes, o platforma mobila sustenabila, care sa ofere utilizatorilor un ecosistem complet sau macar capabil sa distraga atentia userior de la Android si iOS (ceea ce este foarte greu de realizat), o echipa de dezvoltare noua sau macar o colaborare cu Jolla si al sau sistem de operare Sailfish (companie fondata de unul dintre fostii angajati Nokia).

Desigur, este foarte greu sa anticipam acum ce are de gand Nokia sa faca in perioada urmatoare, imediat ce va avea din nou dreptul sa paseasca pe teritoriul telefoanelor mobile. Ce spune actualul CFO Nokia, Timo Ihamuotila? "Vom evalua cu atentie care va fi cel mai bun mod pentru noi de a maximiza valoarea brandului Nokia, dar suntem in perioada de confidentialitate impusa de termenii tranzactiei cu Microsoft si care se refera si la posibilitatea noastra de a folosi marca. Pe de alta parte, am recunoscut ca marca Nokia este cel mai valoros din punct de vedere al awareness-ului in zona de telefoane mobile si dispozitive mobile. Dar nu putem merge inca in acest moment."

Nu inca, dupa cum spune Ihamuotila, dar pariem ca lucrurile se vorm intampla!

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: nokia revenire industrie mobila Ihamuotila nokia nokia here maps lumia microsoft
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor