Nokia N900 va fi smartphone, nu doar tableta pentru internet

de Andrei Rahmanov | 21 august 2009

Daca acum cateva saptamani era doar un zvon pe Internet, iata ca noi informatii aduc Nokia N900 din ce in ce mai aproape de forma unui produs finit gata de lansare.

N900 nu va fi doar o tableta inteligenta pentru internet, asa cum s-a speculat initial, ci chiar un smarpthone in toata regula, conform unui anunt in avanpremiera facut chiar din interiorul companiei producatoare.

Displayul va fi unul tactil rezistiv de 3.5 inci, cu o rezolutie de 800x400, cu feedback haptic si performate cel putin la fel de bune ca ale celui de pe iPhone, conform aceleiasi surse amintite mai sus.

Alte specificatii tehnice includ: 32GB memorie interna, WiFi, GPS, Bluetooth, intrare microUSB, Tv-out, o camera de 5MP, la fel cea de pe Nokia 97.

Filmele vor putea fi vizionate pe N900, fara a mai necesita conversia intr-un format specific, deoarece smartphoneul va suporta playback video in format DivX.

Sistemul de operare va fi o varianta costumizata a lui Maemo, platforma Nokia bazata pe Linux si destinata tabletelor pentru internet. Browserul pentru internet va suporta Flash si o serie intreaga de aplicatii pentru siteurile de socializare si comunitate online.

Procesorul lui N900 va fi un ARM Cortex-A8, probabil unul de 600Mhz, desi frecventa nu a fost inca dezvaluita.

Nokia N900 va fi disponibil pe piata in ultima parte a acestui an la un pret estimat de 550 de euro, iar o lansare oficiala este asteptata in cadrul Nokia World 2009, din luna septembrie.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor