Noi probleme pentru HTC: Nokia blocheaza vanzarile de HTC One pe baza unui patent

de Liviu Petrescu | 24 aprilie 2013

Update: La doar o zi dupa decizia initiala, justitia olandeza a ridicat interdictia de comercializare a HTC ONE, considerandu-se ca nu compania taiwaneza este de vina pentru incalcarea patentului.

Nokia a inceput o batalie globala in tribunale impotriva HTC. Compania finlandeza a reusit deja sa blocheze vanzarile de HTC One pe baza incalcarii unui patent in Olanda, dar un tribunal din Germania a decis in favoarea firmei taiwaneze.

Patentul Nokia vizeaza microfonul utilizat de HTC One, iar in Olanda folosirea modului de catre HTC a fost interzisa pana in martie 2014.

Cumpara de la eMAG.ro HTC One

Noi probleme pentru HTC: Nokia blocheaza vanzarile de HTC One pe baza unui patent

STMicro, compania care a produs componentele pe baza patentului Nokia, sustine ca va continua sa atace decizia tribunalului din Amsterdam, dar are si solutii alternative.

In Germania, HTC One este deocamdata in siguranta. Tribunalul regional din Mannheim a decis in favoare HTC cu privire la un alt patent detinut de Nokia, iar o blocare a vanzarilor telefonului in Germania pare deocamdata imposibila.

Procesele vor continua in mai multe tari in acest an, iar HTC sustine ca si Nokia a incalcat mai multe patente care nu-i apartin in seria de telefoane Lumia.

Surse: BBC, Electronista

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: htc one nokia htc nokia proces patente
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor