Netbookuri Nokia pe platforma Android

de Andrei Rahmanov | 29 iunie 2009

Exista sanse reale ca in 2010 sa vedem netbookuri Nokia care sa ruleze sistemul de operare Google-Android. Anuntul apare intr-o nota a analistilui Daniel Amir (Lazard Capital Markets) in urma unor discutii avute de acesta cu persoane din interiorul companiei.

In ciuda anuntului facut de Nokia zilele trecute privind un parteneriat cu Intel pentru dezvoltarea unei noi generatii de gadgeturi mobile, din care urma sa vedem cel mai devreme pe piata cateva modele de netbookuri Nokia cu procesor Intel, in cazul de fata se pare ca netbookul Nokia cu sistem de operare Android va folosi un procesor ARM.

Netbookul Nokia Android va fi totusi mai mult un fel de smartphone mai sofisticat, decat un PC foarte mic si ultraportabil, doar ca fara functie de telefon mobil. Pentru a sublinia acest lucru, Amir mai spune ca acest model va fi vandut de Nokia prin intermediul furnizorilor de servicii de telefonie mobila si internet 3G.

Conform unor studii, majoritatea celor care au netbookuri, desi sunt suficient de portabile sa fie luate aproape peste tot, le folosesc mai mult in confortul propriei case, ca pe al doilea/al treilea PC mai ieftin. Pentru navigarea pe internet in orice alt loc decat acasa, gadgetul ales de un numar din ce mai mare de internauti este un smartphone.

Nokia doreste sa ofere prin lansarea netbookului Android o alternativa la fel de portabila ca un smartphone, dar ceva mai capabila din punct de vedere tehnic. Si pentru a asigura si conectarea necesara la internet, netbookul va fi vandut prin operatorii de telefonie mobila, cu planuri tarifare asemanatoare daca nu chiar identice cu cele de internet si date destinate telefoanelor mobile.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor