Lenovo a finalizat preluarea Motorola Mobility si devine al treilea producator mondial de smartphones

de Redactia Hit | 30 octombrie 2014

Lenovo si Google au anuntat, astazi, finalizarea achizitionarii de catre Lenovo a Motorola Mobility de la Google.

Preluarea marcii Motorola si a portofoliului sau de smartphone-uri precum Moto X, Moto G, Moto E si seria DROIDTM, precum si seriile viitoare de produse Motorola (inclusiv ceasul Moto 360), aduce pentru Lenovo pozitia de al treilea producator de smartphone-uri la nivel mondial.

"Lenovo va administra Motorola ca pe o divizie detinută integral, al carei sediu va ramane la Chicago. Odata cu aceasta preluare, Lenovo primeste o noua companie de portofoliu cu aproape 3,500 de angajati in intreaga lume – aproximativ 2,800 in SUA – care proiecteaza, construiesc, vnd si ofera suport pentru exceptionalele dispozitive Motorola", se arata intr-un comunicat de presa.

"Motorola este pe maini foarte bune la Lenovo, o companie devotata realizarii unor produse extraordinare," a declarat Larry Page, CEO-ul Google.

Liu Jun, vice-presedinte executiv Lenovo Mobile Business Group, va fi presedinte al Consiliului de Conducere al Motorola, in timp ce Rick Osterloh, un veteran al Motorola, va ramane presedinte si COO al Motorola.

Pretul total de achizitie la finalizare a fost de aproximativ 2.91 miliarde dolari (prea supus unor ajustari ulterioare), care include aproximativ 660 milioane dolari in numerar si 519,107,215 actiuni Lenovo nou emise, cu o valoare agregata de 750 milioane dolari, ceea ce reprezinta aproximativ 4.7 procente din actiunile Lenovo, care au fost transferate catre Google la finalizare. Restul de 1.5 miliarde dolari vor fi platite catre Google sub forma unui angajament pe o durata de trei ani. O compensatie separata in numerar de aproximativ 228 milioane USD a fost platita de catre Lenovo catre Google pentru numerarul si capitalul detinut de Motorola la momentul finalizarii tranzactiei.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: motorola lenovo tranzactie motorola mobility lenovo moto 369 lenovo cifre tranzactie lenovo motorola
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor