HTC a patentat un stilus pentru ecranele tactile capacitive

de Andrei Rahmanov | 15 august 2009

HTC a inregistrat recent un patent pentru un stilus construit sa interactioneze cu ecranele tactile capacitive, cum sunt cele de pe HTC Dream sau Hero, dar si de pe concurentul iPhone. 

Acestea sunt ecranele tactile sensibile la rezistenta electrica produsa de degetul uman, dar nu si la presiune. Au fost construite tocmai pentru a se renunta la folosirea stilusurilor obisnuite, necesare pentru ecranele tactile rezistive, care sunt sensibile la presiune.

Obligatia de a folosi doar degetele pentru a opera ecranul capacitiv al unui smartphone a ridicat controverse si nemultumiri din partea unor utilizatori care apreciau ca fiind totusi mai facila si mai precisa folosirea unui stilus.

Conform specificatiilor, cu ajutorul capatului magnetic atasat, stilusul depaseste ca si nivel de precizie folosirea degetului pentru ecranele capacitive. Permite activarea exacta chiar si a unor fonturi sau butoane foarte mici, oferind in plus avantajul e a nu mai avea zone de display obstructionate de propriul deget in timpul folosirii butoanelor de pe ecran.

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor