Fujitsu a lansat smartphone-ul care ruleaza pe Windows 7

de Laurentiu Crisu | 21 iulie 2011

Fujitsu a anuntat lansarea unui smartphone care depaseste cu mult abilitatile dispozitivelor din acest segment, si anume, capacitatea de a rula pe sistemul de operare Windows Phone 7. Nu, nu am uitat cuvantul “Phone” intre “Windows” si “7” – ultima creatie a japonezilor este un PC in toata regula, mascat intr-un design de smartphone.

F-07C este cel mai ambitios telefon pe care l-am vazut in ultima vreme, fiind pus in functiune de un procesor Intel Atom.

Specificatiile tehnice nu reprezinta ceva cu totul special pentru un netbook, insa pentru un smartphone depasesc standardele. Stau marturie  procesorul Intel Atom Z600 de 1.2GHz, caruia i s-a aplicat procedeul de underclock la 600MHz, memoria de 1GB de LPDDR400 si SSD-ul de 32GB eMMC.

Dispozitivul ruleaza pe editia Windows 7 Home Premium de 32-bit.

Datorita procesorului x86 si sistemului de operare desktop, F-07C poate rula pe orice software pe care poate rula orice Windows PC standard.

Pentru a face telefonul mai usor de controlat, display-ul LCD de 4 inchi cu rezolutie de 1024x600 trece in modul landscape pentru a dezvalui o tastatura QWERTY alaturi de un trackball pentru operatiuni care necesita in mod normal un mouse.

Un port USB permite adaugarea oricarui accesoriu compatibil cu Windows, in vreme ce portul HDMI ii asigura abilitatile unui ecran mare.

F-07C va fi lansat in Japonia, mai tarziu in cursul acestei luni. Pana in prezent Fujitsu nu si-a anuntat intentia de a lansa device-ul si pe alte piete.
 Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor