Flash 10.1 pentru platforme mobile... amanat din nou

de Vlad Matei | 19 aprilie 2010

Adobe se pare ca e urmarit de o stea rea. Dupa ce Apple a dat o lovitura de gratie cu noul sistem de operare pentru iPhone care nu va rula Flash, la fel ca iPad, compania a trebuit sa recunoasca si faptul ca Flash 10.1 va fi dispnibil pentru telefoanele mobile de-abia in a doua jumatate a acestui an.

Desi termenul initial a fost de a doua jumatate a lui 2009, Adobe a incercat sa mentina interesul utilizatorilor, anuntand in urma cu cateva luni, ca mult-asteptata versiune va fi disponibila in prima jumatate a lui 2010. Inca o data insa, compania e nevoita sa amane data lansarii.

Evident insa, chiar inainte de a-si lansa produsul, Adobe protesteaza impotriva deciziei Apple de a nu include player Flash in noul sistem de operare.

Desi acest element este dorit de utilizatori si nu sunt putini cei care simt lipsa unui astfel de player, Adobe pare a nu tine ritmul cu cererea pietei. Compania ar trebui sa fie mult mai preocupata sa ofere solutia updatata pentu utilizatori decat sa se lanseze deja in plangeri impotriva celor care nu ii sustin produsul.

Ce-i drept, Adobe trebuie sa raspunda la multe provocari: cum sa ofere o solutie de rulare Flash pentru ecrane mici, intr-un mediu multitouch, fara mouse si actiune mouseover, cu procesor si memorie limitate.

Nu toate acestea vor fi insa rezolvate. Pentru cei care au o versiune mai veche de smartphone si care asteapta Flash 10.1, avem un singur sfat: alegeti-va un alt telefon, pentru ca produsul mult asteptat de la Adobe va rula doar pe cele mai recente modele Android, Palm, Blackberry si Symbian. Si, un argument in plus pentru Apple sa nu includa produsul Adobe: nu ar rula decat pe ultima generatie de iPhone 3GS si nici pe acesta in conditii optime. Apple insa considera ca Flash este o vulnerabilitate care, in plus, solicita si foarte mult procesorul.

Un lucru e cert: Adobe pierde sume importante de bani cu fiecare zi cu care amana lansarea produsului sau.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor