Ecranul PenTile, punctul slab al Samsung Galaxy S3?

de Liviu Petrescu | 14 mai 2012

Samsung Galaxy S3 a impresionat fanii smartphone-urilor de top in multe moduri, dar ecranul nu pare a fi unul dintre ele. Punctul slab al noului Samsung Galaxy S3 pare a fi ecranul de tip PenTile, spun specialistii.

Prezentat ca HD Super AMOLED, display-ul PenTile al smartphone-ului Samsung Galaxy S3 nu ofera aceeasi claritate ca tehnologiile concurente, scrie Mashable, devenind "calcaiul lui Ahile" pentru un telefon de top.

Este tocmai ecranul punctul slab al Samsung Galaxy S3?

In mod traditional, pentru display-urile RGB fiecare pixel include trei sub-pixeli, ce ofera culorile rosu, verde si albastru. Ecranul PenTile foloseste pixeli ce includ doar doi subpixeli si, atunci cand este nevoie, "imprumuta" din jur o jumatate de pixel.

Comparat cu un ecran LCD de aceeasi dimensiune, ecranul PenTile al Samsung Galaxy S3 nu ofera aceeasi claritate, dar are un avantaj ce poate fi suficient pentru multi consumatori. Disparitia sub-pixelului albastru, cel cu durata de viata cea mai redusa, semnifica si o crestere a durabilitatii ecranului, care se deterioreaza mai incet.

Este tocmai ecranul punctul slab al Samsung Galaxy S3?

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: samsung galaxy s3 display super hd amoled ecran pentile samsung
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor