Cum afecteaza un malware in App Store credibilitatea Apple?

de Liviu Petrescu | 20 august 2013

Magazinul de aplicatii Apple este tinta unor critici cu privire la masurile de securitate folosite la verificarea aplicatiilor noi. O echipa de programatori americani a creat o aplicatie cu potential malware care a trecut de verificarea Apple si a ajuns sa fie disponibila in App Store.

Experimentul a avut loc in luna martie, iar programatorii de la universitatea Georgia Tech, au folosit aplicatia doar cateva minute, pentru a verifica pe propriile telefoane eficacitatea ei, apoi au retras-o din App Store. Secretul introducerii malware in magazinul de aplicatii Apple pare a fi trimiterea codului malitios dupa instalarea aplicatiei.

Malware in App Store

Imediat dupa instalare, aplicatia malware a contactat un server si a cerut instructiuni, cu ajutorul carora a reusit sa obtina acces la toate informatiile personale din iPhone. In plus, aplicatia malware dezvoltata de echipa condusa de Tielei Wang a obtinut si dreptul de a trimite mesaje SMS si email-uri.

Programatorii au atras atentia asupra faptului ca modul in care Apple analizeaza aplicatiile noi nu este suficient pentru a depista orice aplicatie cu potential malware. Reprezentantii companiei sustin insa ca magazinul de aplicatii este in continuare sigur. Creatorii aplicatiei spun insa ca Apple a rulat aplicatia pentru cateva secunde inainte de aprobare, timp suficient pentru descoperirea pericolului.

Sursa: Electronista

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: malware app store securitate apple app store aplicatii malware iphone
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor