Carrier IQ, folosit de FBI

de Radu Eftimie | 13 decembrie 2011

Aplicatia care a pus o lumea intreaga pe jar, Carrier IQ, folosita initial pentru controlul retelelor mobile de catre operatorii telecom, dar care s-a dovedit a avea si capabilitati de spionaj, s-ar putea sa fi fost folosita si de FBI.

Informatia, care a fost vehiculata inclusiv de Business Insider si alte surse credibile, a fost confirmata partial de refuzul FBI de a da anumite informatii blogului MuckRock. Blogerii au cerut materialele in baza Freedom Of Information Act, scrie Gizmodo.

Cei de la site-ul MuckRock au cerut de la Biroul Federal de Investigatii (FBI) "manuale, documente sau alte ghiduri scrise utilizate pentru a accesa si analiza date colectate prin programul dezvoltat de Carrier IQ".

Reprezentantii FBI au respins cererea blogerilor motivand ca aceste documente (pe care le detin, de altfel) fac exceptie de la aplicarea "Freedom Of Information Act", pentru ca ar putea, o data dezvaluite, sa interfereze cu posibile investigatii ale Biroului.

Carrier IQ, folosit de FBI

Potrivit Business Insider, o astfel de replica din partea autoritatilor Federale americane ar putea insemna ca FBI-ul sau alte agentii guvernamentale americane chiar folosesc programul Carrier IQ.

Pe de alta parte, este posibil ca FBI-ul doar sa investigheze Carrier IQ, dupa isteria creata pe marginea suibiectului.

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor