CLIQ, primul model Android Motorola

de Andrei Rahmanov | 11 septembrie 2009

In cadrul evenimentului care a avut la San Francisco, SUA, Motorola a dezvaluit noul sau model Android, numit Motorola CLIQ. Telefonul foloseste o forma costumizata a sistemului de operare Android si anume interfata MOTOBLUR.

Varianta costumizata de Android numita MOTOBLUR se remarca prin functiile de sicronizare a tuturor mesajelor si contactelor de care utilizatorul are nevoie si widgetsurile dedicate aplicatiilor pentru retelele si siteurile de socializare precum Facebook si Twitter.

Exista un wiget numit "Social status" care permite updatarea constanta a statusului de pe toate retele si siteurile de socializare pe care utilizatorul este inscris cu doar un simplu click de pe telefon. Apoi, widgetul "Happenings" ofera updateuri constante de la cei aflati in lista de prieteni pe siteurile de socializare, iar un widget numit "Messeges" aduce constant in ecranul de baza cele mai noi mesaje primite din diferite aplicatii.

Exista si o functie care permite salvarea tuturor datelor personale din telefon, inclusiv dispunerea widgetsurilor pe ecranul de baza, pe un server online, folosind un cont securizat si care permite apoi descarcarea acestora intr-un nou telefon.

CLIQ este dotat cu o tastatura reala full QWERTY, WiFi, 3G, mufa audio de 3.5mm si o camera de 5MP cu autofocus care poate realiza filmari video la 24 cadre/s. Displayul are 3.1 inci si o rezolutie de 320x480.

CLIQ este numele pe care acest telefon il va purta in SUA, iar in Europa precum si alte piete internationale Motorola il va lansa sub numele DEXT. Telefonul ar trebui sa fie disponibil in magazinele operatorilor de telefonie mobila spre sfarsitul acestui an, iar pretul nu a fost inca precizat.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor