Bresa de securitate prin driverul de Bluetooth la HTC

de Andrei Rahmanov | 15 iulie 2009

Posesorii de smartphoneuri HTC care ruleaza pe platforma Windows Mobile, fie ca e vorba de v. 6.0 sau 6.1 trebuie sa stie ca telefoanele lor pot fi cu usurinta atacate de hackeri via Bluetooth.

Alberto Moreno Tablado, cercetator pe probleme de securitate la HTC a declarat ca driverul de Bluetooth de pe telefoanele HTC pe platforma Windows Mobile, denumit "obexfile.dll" este atacabil printr-o "vulnerabilitate de director din serviciul Bluetooth OBEX FTP".

Lista de modele a smartphoneurilor HTC vulnerabile prin Bluetooth si Bluetooth Filesharing include Touch Diamond, Touch Pro, Touch Cruise, Touch Find, S710 si S740.

Pana cand HTC va emite un update al driverului Bluetooth, lucru incert inca, cei care au un smartphone HTC cu Windows Mobile sunt avertizati sa nu permita accesul telefonului lor la conexiuni Bluetooth necunoscute.

Este recomandata si dezactivarea functiei de filesharing prin Bluetooth si, pentru ceva siguranta in plus s-ar putea incerca si o stergere a deviceurilor din lista de pairing Bluetooth, deoarece un eventual atac ar putea veni mascat sub numele unui device deja cunoscut.

 

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor