Atentie la telefoanele chinezesti - malware din fabrica

de Bogdan Constantinescu | 18 iunie 2014

O firma germana de securitate afirma ca un telefon fabricat in China vine la pachet cu un malware extrem de periculos.

Este vorba de Star N9500, care poate fi gasit la preturi extrem de avantajoase in magazine ca Amazon sau eBay si chiar si in Romania, prin diferiti intermediari. Cei de la GData spun ca acesta vine la pachet cu trojanul Uupay.D care se ascunde sub forma aplicatiei pentru Google Play Store.

Conform germanilor, malware-ul ruleaza in background, colectand datele si trimitandu-le catre un server aflat in China. Desigur, el poate fi detectat prin intermediul unor aplicatii antivirus.

In ceea ce priveste probleme suplimentare, trebuie spus ca trojanul impiedica telefonul sa receptioneze update-uri de securitate si ca nu poate fi inlaturat din telefon de vreme ce face parte din firmware, aplicatiile de care depinde nepermitand acest lucru, inclusiv Google Play Store.

Daca trojanul a fost introdus deliberat in telefoane sau daca s-a intamplat ceva rau pe banda de productie...deja conteaza mai putin. Ideea principala este ca, in cele mai multe dintre cazuri, sa alegeti calea ieftina nu este nici pe departe cea mai buna solutie.

Sursa: Graham Cluley

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: telefoane Android malware telefoane China malware telefoane malware fabrica
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor