Apple si LG sfideaza criza: profituri considerabile pe ultimele trei luni

de Andrei Rahmanov | 23 iulie 2009

Dupa ce Nokia si Sony Ericsson isi anuntau zilele trecute bilanturile financiare nu tocmai fericite pentru prima perioada a lui 2009, iata ca a venit randul altor doi lideri de piata, Apple si LG, sa faca publice astfel de cifre.

Apple a anuntat venituri de 8.34 miliarde de dolari si un profit net de 1.23 miliarde dolari pentru al doilea trimestru al acestui an. De asemenea, rata profitului a inregistrat o crestere de 36.3, fata de 34.8 in aceeasi perioada a anului trecut.

Apple datoreaza aceste cifre in mare parte unei cresteri a vanzarilor pentru terminalele iPhone cu 626% in ultimele 3 luni, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Mai exact, s-au vandut 5.2 milioane de iPhoneuri in ultimele 3 luni.

Responsabile pentru aceste cifre de profit sunt si cele peste 1.5 miliarde de downloaduri de pe App store, precum si cele 2.6 milioane de Macu-uri si 10.2 milioane de iPod-uri vandute de Apple tot in al doilea trimestru al acestui an.

LG a inregistrat cresteri simtitoare ale vanzarilor si profiturilor, divizia sa de telefoane mobile ocupand un loc fruntas ca si rata a profitului inregistrat.

Vanzarile LG pentru ultima perioada au totalizat 11.29 miliarde de dolari, cu un profit operational de 878 milioane de dolari, cu 1.1% mai mult decat anul trecut. 3.77 miliarde de dolari din aceste vanzari se datoreaza telefoanelor mobile, cu 29.9% mai mult fata de anul trecut. Profitul inregistrat pe acest segment a fost de 417 milioane de dolari, inregistrand o rata de 11%.

LG a vandut in ultimele trei luni 29.82 milioane de telefoane mobile, avand in topul vanzarilor modele ca LG Cookie (peste 5 milioane de unitati), LG KS 360 si nava-amiral, LG KM 900 Arena.

Ambii producatori se asteapta la scaderi usoare ale vanzarilor si profitului pentru perioada urmatoare, dar nu intr-atat incat sa strice balanta net pozitiva inregistrata pana acum.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor