Apple Touch ID pe intelesul tuturor - singura functie cu adevarat noua a iPhone 5S

de Liviu Petrescu | 11 septembrie 2013

Lansarea iPhone 5S a fost lipsita de surprize, astfel ca cea mai importanta functie a noului iPhone 5S este scanarea amprentelor pentru securitate. Touch ID va fi disponibil pe noile gadgeturi Apple printr-un senzor special, inclus in butonul Home al fiecarui iPhone.

Combinatia dintre parola de 4 cifre si amprenta detinatorului asigura un nivel mai ridicat de securitate pentru iPhone 5S, protejand telefonul de hoti si limitand accesul copiilor la device. Apple sustine ca scanarea amprentei este un proces local si criptat, la care nu au acces nici chiar serverele companiei.

Touch ID scaneaza practic amprenta utilizatorului si o stocheaza criptat intr-o parte a noului procesor A7 care este, teoretic, complet inaccesibila. Masura de securitate este disponibila pentru doar doua procese: deschiderea ecranului sau a gadgetului si achizitia de aplicatii in App Store. Dezvoltatorii de aplicatii terte nu au acces la amprenta, iar informatiile Touch ID nu ajung niciodata in iCloud.

Cumpara de la eMAG.ro Iphone 5 la pret special

Ce poate face cu adevarat Touch ID pentru iPhone 5S? Folosirea amprentei pentru achizitiile din App Store protejeaza telefonul de copii, iar masura de securitate pentru deschiderea ecranului ii descurajeaza puternic pe cei interesati de furtul unui astfel de gadget.

Sursa: ZDNet

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: touch id iphone 5s lansare iphone 5s scanare amprente iphone
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor