Apple App Store, peste 1,5 miliarde de aplicatii downloadate in primul an

de Andrei Rahmanov | 15 iulie 2009

Ieri, App Store, magazinul de aplicatii Apple a implinit un an de la deschidere. 

Moment cat se poate de propice pentru a face un bilant. In cele 365 de zile de la deschiderea sa, magazinul Apple App Store a beneficiat de eforturile a peste 100 000 de developeri care au dezvoltat peste 65 000 de aplicatii pentru iPhone 2G, 3G si 3G S si iPod Touch.

In tot acest timp Apple a vandut in jur de 40 de milioane de terminale iPhone si playere portabile iPod Touch, in 77 de tari. La un calcul simplu, fiecare utilizator a descarcat putin peste 30 de aplicatii din magazinul online, desi aceasta cifra poate diferi drastic pentru fiecare utilizator in functie de varsta, preferinte si necesitati.

Un lucru imbucurator pentru Apple, rata de download a aplicatiilor de pe App Store a crescut. Cu doar 3 luni in urma ei anuntau trecerea pragului de 1 miliard de downloaduri, ceea ce inseamna ca restul de 500 de milioane inregistrate in aceasta perioada s-a realizat la o medie de 6 milioane de dowloaduri pe zi, cifra care semnifica o crestere evidenta de ritm pentru ultima perioada.

Astfel de cifre i-au stimulat si pe ceilalti producatori de smartphoneuri sa isi deschida propriile magazine de aplicatii, cum ar fi de exemplu Google Market pentru Android, Ovi Store pentru Nokia sau viitorul magazin de aplicatii pentru telefoanele care functioneaza pe platforma Windows Mobile, o varianta costumizata pentru telefoane mobile a Windows Marketplace.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor