Adobe Flash Player 10.1, vine pe toate platformele mobile, mai putin iPhone OS

de Andrei Rahmanov | 6 octombrie 2009

Adobe a anuntat ieri lansarea noii versiuni Flash Player 10.1, prima versiune aparuta dupa formarea aliantei Open Screen Project. 

Aceasta noua versiune este prima care va fi disponibila pentru aproape toate sistemele de operare, fie ca e vorba de desktopuri sau sisteme mobile. Spunem aproape, deoarece iPhone OS inca nu a putut fi inclus pe lista.

Deocamdata sistemele de operare care vor putea folosi Adobe Flash Player 10.1 sunt: Windows, MacOS si Linux pentru sisteme desktop/laptop si Windows Mobile, Palm webOS, Android, Symbian si Blackberry OS, pentru sistemele de operare de pe smartphoneuri.

Faptul ca Flash Player 10.1 este optimizat si pentru smartphoneuri este confirmat de suportul pentru comenzile de tip touch si moulti-touch si diferitele moduri de afisaj si playback adoptate in functie de accelerometrul unui astfel de gadget.

Cauza pentru care iPhone OS nu va suporta Adobe Flash Player 10.1 este inca incerta. Cei de la Adobe spun ca Apple blocheaza implementarea Flash in sistemul lor de operare, in timp ce Apple sustine ca nu are nimic impotriva playerului. Mai mult, Apple spune ca are deja 6 aplicatii disponibile pe AppStore care includ Flash si ca in decembrie va deschide si mai mult portile dezvoltatorilor de aplicatii AppStore pentru a include Flash in noile lor proiecte.

Pe de alta parte Apple mai sustine si ca Adobe Flash ar inceti mult viteza de rulare a browserului si a unor aplicatii pe iPhone. Ciudat lucru insa, deoarece unul din atributele cu care aceasta noua versiune de Flash se lauda este acela ca ar aduce o crestere a vitezei de randare software de 87%, cu o scadere a folosirii memoriei telefonului cu 55%.

Primele variante beta pentru noua versiune vor fi disponibile inainte de finele acestui an.

 

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor