3 modele noi Sony Ericsson: Satio, Aino si Yari

de Titus Somesan | 29 mai 2009

Telefonul concept pe care cei de la Sony Ericsson il denumeau Idou este mai aproape de lansarea pe piata, dar sub un alt nume: Satio. Lansarea este preconizata undeva la inceputul ultimului trimestru al acestui an.

 

Se pare ca Satio va avea ca sistem de operare a cincea versiune de Symbian S60, si nu a sasea, asa cum si-ar fi dorit ci de la Sony Ericsson, deoarece aceasta nu putea fi gata in timp  util pentru lansarea telefonului.

Din pretestarile facute de presa straina de specialitate, s-a putut observa ca ecranul touchscreen nu este suficient de sensibil la atingere si necesita o apasare mai ferma pentru a actiona butoanele. Tastatura virtuala QWRTY care se activeaza in modul landscape pare a avea butoanele suficient de mari pentru o actionare usora, insa ar avea nevoie si de feedback haptic pentru a o face mai precisa.

Telefonul are si functie de recunoastere a scrisului de mana, dar nu va veni echipat cu un stilus, ci doar cu un snur cu o "pana de chitara" la capat, ca cea de la Nokia 5800 express Music.

Satio va avea interfata dedicata "bubbles" pentru Facebook, precum si o aplicatie care va face accesarea contului de Picasa online, mult mai usoara. In rest, o buna parte din functiile sale pot fi deja vazute la modelul Experia. Unul din punctele forte ale lui Satio ramane insa camera foto cu o rezolutie impresionanta pentru un telefon mobil: 12 megapixeli.

Tot pentru al treilea trimiestru al acestui an, Sony Ericcsson a mai anuntat lansarea a doua noi modele: Aino si Yari.

Aino vine cu o camera de 8 megapixeli si se va putea conecta prin intermediul unui doc de incarcare la consola Playstation 3. Va avea doua functii speciale, Remote Play, pentru a accesa si controla informatii multimedia de pe Playstation3 si Media Go pentru o sincronizare mai usoara cu PC-ul prin intermediul WiFi. Telefonul are ecran tactil de 3 inchi, tastatura alfanumerica de tip slide, 3G, WiFi, accelerometru, card micro SD de 8 giga inclus, A-GPS si motion gameing.

Yari este descris ca un telefon pentru jocuri. Este un slide cu aproape aceleasi functii ca si Aino, un ecran mai ceva mai mic, 2.4 inchi, si fara functie tactila, camera de 5 megapixeli, fara WiFi si cu un card inclus micro SD de 1Giga. Telefonul va avea foarte multe jocuri preinstalate, in marea lor majoritate bazate pe accelerometrul integrat al telefonului care il vor obliga pe utilizator sa faca diferite miscari si gesturi in timpul jocurilor.
Preturile celor trei terminale vor pleca de la aproximativ 400€ pentru Yari pana la probabil peste 500€ pentru Satio.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google
Downloads - Telefoane Mobile
Cele mai noi: Cele mai descarcate:
Vezi mai multe
Ti s-a virusat calculatorul?
Ai pierdut informatii de pe el?
Click aici pentru KITUL de prim ajutor