Sony a pus in vanzare hibridul Digital Paper. Un gadget tableta/e-reader mult prea scump

de Radu Eftimie | 2 septembrie 2014

La mijlocul anului trecut scriam pentru prima data despre un nou gadget interesant de la Sony, un E-reader / tableta cu ecran imens, de 13,3 inch, si functii utile pentru productivitate.

Denumit Digital Paper E Ink, e-reader-ul celor de la Sony a devenit acum disponibil comercial pe site-ul Sony.com. Hibridul are dimensiunile unei coli A4, o greutate de 357 grame si o grosime de doar 6,8 mm.

Memoria interna de 4GB poate fi extinsa cu ajutorul cardurilor microSD.

Cumparati de eMAG cele mai bune e-Readere la preturi reduse

Sony sustine ca bateria ce doteaza Paper E Ink furnizeaza o autonomie de pana la trei saptamani la un singur ciclu de incarcare. Pe parte de conectivitate, hibridul Sony pune la dispozitie Wifi, pentru partajarea documentelor cu alte dispozitive mobile sau pentru upload-ul acestora in cloud (box.com), dar si USB, pentru transferul fisierelor pe PC prin metoda drag and drop.

La ce poate folosi un astfel de dispozitiv? Device-ul hibrid tableta/e-reader ofera utilizatorilor posibilitatea de a interveni direct pe documentele deschise pe ecran pentru a le edita. De asemenea, documentele Word, Excel si PowerPoint pot fi convertite in PDF si adnotate direct de pe device-ul celor de la Sony. Pentru asta se poate folosi stylus-ul inclus de producator, care poate sa si stearga textul.

Din pacate, pretul Digital Paper nu este pentru oricine: costa 1.100 dolari si se vinde exclusiv online. Este clar, in aceste conditii, ca gadgetul este dedicat doar anumitor categorii de profesionisti. Iar aici, chiar Sony face cateva mentiuni: domeniul juridic, educational (academic) sau arte.

Sursa: Sony via Cnet

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: sony digital paper e ink ereader tableta sony paper sony digital paper pret specificatii sony digital paper
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google