Intel a prezentat o tableta cu procesor x86: subtire, puternica, economicoasa

de Bogdan Constantinescu | 4 iunie 2014

Intel vrea sa schimbe regulile jocului la nivelul tabletelor, acolo unde la cum stau lucrurile in clipa de fata este nevoie de o mare schimbare.

Astfel, compania a prezentat la Computex noul chip de 14nm, unul care va permite aducerea procesoarelor x86 pe device-urile fara aerisire. De altfel, chip-ul prezentat gazduia un procesor din seria Broadwell.

Prototipul, denumit din motive care ne scapa Llama Mountain, este o tableta extrem de subtire care asigura o durata de viata a bateriei de 32 de ore, ofera un procesor Broadwell, WiFi radio, un display de 12.5 inch si, atentie, care cantareste doar 670 de grame.

Grosimea totala a device-ului este de 7.2mm, spre comparatie Surface Pro 3 avand 9.1mm si cantarind 800 de grame. Consumul, desigur, este mai mic, performantele sunt mai mari, cu toate acestea ne indoim ca acela 32 de ore de autonomie sunt obtinute in mod de folosire normala, dar chiar si 10-12 ore ar fi un mare pas in fata.

Compania a anticipat ca tableta ar putea sa apara in trimestrul al patrulea al acestui an, iar ea ar putea reprezenta revigorarea unei industrii care nu are unde sa se mai duca.

Sursa: Extreme Tech

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: tableta procesor Intel tableta procesor x86 specificatii tableta Intel
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google