Xiaomi si Leica, parteneriat in cadrul unui institut cu o echipa comuna de peste 200 de experti
3/36174
calendar_month 19 Feb 2024, 12:20


Xiaomi si Leica dezvaluie Xiaomi x Leica Optical Institute, ce deschide calea catre progrese in aria imagisticii mobile

Bucuresti, 19 februarie 2024 - Xiaomi, unul dintre liderii globali in domeniul smartphone-urilor, si Leica Camera AG au anuntat infiintarea Xiaomi x Leica Optical Institute. Stabilirea acestui institut marcheaza o piatra de hotar importanta in industria smartphone-urilor. Cu tehnologia optica ca nucleu central, acest institut este menit sa reuneasca o serie de stiinte interdisciplinare integrate, inclusiv imagistica digitala si tehnologiile AI.

Bazandu-se pe munca depusa pana acum, Xiaomi x Leica Optical Institute colaboreaza la dezvoltarea unui standard revolutionar de performanta optica pentru dispozitivele mobile, ridicand stacheta atat din punct de vedere tehnologic, cat si al experientei utilizatorilor. Aceasta initiativa pune un accent puternic pe filosofie, tehnologie si experienta utilizatorului. Xiaomi 14 Ultra, un nou flagship in domeniul imaginii mobile, va servi drept prim reper in evolutia practica a acestui standard si este setat sa ofere performante optice fara precedent in domeniul fotografiei mobile, lansarea sa fiind programata luna aceasta.

Xiaomi x Leica Optical Institute va promova inovatia profunda in tehnologia optica a imaginii mobile, avand ca obiectiv crearea unui sistem optic avansat in aceasta era a fotografiei mobile. Valorificand punctele forte ale ambelor companii, Leica si Xiaomi, institutul se concentreaza pe patru factori tehnici principali: proiectarea unor lentile optice ultra-precise intr-un factor de forma compact, obtinerea performantelor ideale in fotografia computationala, respectarea celor mai stricte standarde optice pentru lentile si cercetarea si aplicarea tehnologiei optoelectronice de ultima generatie.

Pentru a atinge acest obiectiv, Xiaomi si Leica au investit resurse semnificative si au format o echipa comuna de peste 200 de experti. Peter Karbe, designer optic din spatele celei de-a patra generatii de lentile de la Leica, inclusiv designuri iconice precum Noctilux si seria APO, va fi Expert Optic. Zeng Xuezong, Vicepresedinte Senior al Xiaomi Group si Presedinte al Departamentului de Telefoane Mobile Xiaomi, va fi Director. Yi Yan, Seful Echipei Tehnice de Software a Xiaomi Group, si Wang Xuanran, Director General al Departamentului de Camere Xiaomi, vor fi Directori Adjuncti.

Xiaomi ofera Institutului un sprijin robust pentru cercetare si dezvoltare. In prezent, sunt planificate trei laboratoare majore in Beijing, cu accent pe hardware-ul camerelor, imagine si evaluarea calitatii imaginii obiective si subiective. Avand o suprafata totala de 2.644 m², acestea vor fi printre cele mai bune, mai mari si mai bine automatizate laboratoare de camere.

Partenerul si Presedintele Xiaomi Group, William Lu, a declarat: "De peste o suta de ani, Leica s-a dedicat crearii de lentile optice de renume mondial, reprezentand apogeul designului ingineresc optic complex si al maiestriei de fabricatie rafinate.

Xiaomi crede ca lumina este fundamentul imaginii si reprezinta nucleul si ofera senzatia de profunzime realitatii. Prin intermediul Xiaomi x Leica Optical Institute, vom valorifica si mai mult punctele forte ale ambelor parti, vom extinde continuu limitele capacitatilor optice de imagine mobila si vom conduce constant in era fotografica mobila".

Matthias Harsch, CEO al Leica Camera AG, a declarat: "Parteneriatul nostru cu Xiaomi din ultimii doi ani a fost cu adevarat remarcabil. Impreuna, am integrat cu succes experienta iconica a fotografiei Leica in lumea imaginii mobile, exemplificata de lentilele optice Leica Summilux co-proiectate.Sistemul optic din Xiaomi 14 Ultra reprezinta cel mai recent punct de reper al colaborarii noastre, destinat sa conduca viitoarea generatie de imagine optica mobila ca fiind cele mai bune lentile Summilux din domeniul mobilului pana in prezent. Cu o mostenire care se intinde pe peste un secol, optica incorporeaza mostenirea tehnica a Leica.

Prin infiintarea Institutului Optic Xiaomi x Leica, suntem gata sa reunim echipe de top din ambele domenii in domeniul opticii. Impreuna, ne dedicam deschiderii unei noi ere in optica imaginii mobile, depasind limitele fotografiei mobile si creand un sistem optic avansat de imagine mobila adaptat epocii noastre contemporane”.