Xiaomi demareaza evaluarea amprentei de carbon a produsului si promoveaza constientizarea vietii sustenabile
8/8459
calendar_month 27 Feb 2023, 16:33
Xiaomi, unul dintre liderii globali in productia de electronice de larg consum si dispozitive inteligente, a anuntat ca a efectuat o analiza a amprentei de carbon LCA pe noul sau smartphone flagship, in colaborare cu o organizatie externa de analiza si certificare a datelor de carbon. Astfel, s-a stabilit un proces cuprinzator si o metodologie de evaluare a amprentei de carbon pentru produsele de tip smartphone.
Aceasta analiza LCA implica masuratori ale emisiilor totale de gaze cu efect de sera, de la extractia materiilor prime pana la fabricarea, distributia, utilizarea si eventuala eliminare a produsului. In cazul amprentei de carbon a modelului Xiaomi 13 Pro, masuratorile Xiaomi acopera evaluarea emisiilor de carbon din materii prime, productie, distributie si depozitare in aval si eliminarea la finalul ciclului de viata si au fost marcate cu indicele 62.8 kg CO2e. Aceasta masuratoare este in conformitate cu certificarea PAS2050 pentru a asigura acuratetea si credibilitatea datelor.
„Ne angajam sa respectam aceste date valoroase pentru a fi informati in luarea deciziilor si pentru a acorda prioritate sustenabilitatii in tot ceea ce facem”, a declarat un purtator de cuvant al Xiaomi. „Aceasta initiativa ne-a permis sa facem progrese semnificative in reducerea amprentei noastre de carbon si pentru a ne asigura ca produsele noastre au un impact pozitiv asupra mediului. Suntem mandri sa continuam pe aceasta cale catre un viitor mai sustenabil.”
Xiaomi, in calitate de participant la Pactul Global al Natiunilor Unite (UNGC), care sprijina Obiectivele de Dezvoltare Sustenabila (SDG) stabilite de Natiunile Unite, acorda o importanta deosebita integrarii obiectivelor de sustenabilitate care se aliniaza cu afacerile si industria sa.
In prezent, Xiaomi ofera peste 40 de produse care economisesc energie si utilizeaza designul One Paper Box pentru a reduce folosirea ambalajului cu pana la 40%. Prin implementarea acestui sistem de management al amprentei de carbon LCA, Xiaomi face un pas esential catre atingerea obiectivului sau de sustenabilitate si isi subliniaza angajamentul de a dezvolta produse prietenoase cu mediul de care beneficiaza atat consumatorii, cat si planeta.
Every green action matters - Fiecare actiune verde conteaza
Xiaomi, in calitate de cetatean global care sprijina Obiectivele de Dezvoltare Sustenabila (ODD) adoptate de Natiunile Unite, intelege si sustine obiectivul sau de a promova o intelegere universala a stilului de viata sustenabil si de a participa la eforturile de a se asigura ca tot mai multi oameni din intreaga lume au informatii relevante si constientizeaza importanta dezvoltarii sustenabile si a stilurilor de viata in armonie cu natura.
Astazi, pe langa angajamentul sau de a imbunatati calitatea datelor despre amprenta de carbon a produselor si de a extinde masurarea amprentei de carbon a produselor pe scara larga, Xiaomi incepe, de asemenea, sa contribuie la informarea publicului cu privire la viata sustenabila, alaturi de National Geographic Magazine China.
„Statutul nostru de corporatie tanara, globala, ne-a insuflat convingerea ca transformarea notabila rezulta din cresterea gradului de constientizare si parcurgerea pasilor adecvati catre schimbare.” Lei Jun, fondatorul, presedintele si CEO-ul Xiaomi Group a comentat: „Prin aceasta colaborare, ne propunem sa promovam constientizarea mediului, sa incurajam oamenii sa faca alegeri sustenabile atunci cand cumpara produse, sa opteze pentru alternative care economisesc energie, sa aleaga un transport mai ecologic si sa profite de optiunile de reciclare in timp ce isi innoiesc produsele.”
Printr-un efort colectiv, aceasta initiativa se bazeaza pe cunostintele si indrumarile oamenilor de stiinta si ale exploratorilor de la National Geographic, oferind instrumente educationale pentru a motiva indivizii si comunitatile sa inteleaga efectele deciziilor lor legate de stilul de viata asupra planetei si sa descopere modalitati de a duce o viata mai sustenabila si mai inteligenta.
Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?