hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Xiaomi Corporation lanseaza primul sau White Paper despre actiunea climatica

Xiaomi Corporation lanseaza primul sau White Paper despre actiunea climatica

calendar_month 05 Dec 2023, 14:35


Xiaomi Corporation a dezvaluit astazi primul sau White Paper privind actiunea climatica, care detaliaza numeroasele modalitati prin care lucreaza pentru a atenua schimbarile climatice. 

Alain Lam Sai-wai, vicepresedinte si director financiar al Xiaomi, a lansat documentul in cadrul Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change (COP28), cel mai important summit climatic al anului.

„Xiaomi a fost intotdeauna condusa de inovatia tehnologica, iar abordarea noastra privind tranzitia la zero emisii de carbon nu este diferita. Urmarirea neobosita a inovatiei tehnologice este parte central a transformarii verzi a companiei”, a declarat Alain Lam. „Prin intermediul inovatiei tehnologice, continuam sa imbunatatim eficienta produselor noastre si sa promovam sustenabilitatea pe tot parcursul ciclului de viata al produselor, contribuind astfel la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila ale Natiunilor Unite (UN SDGs) si asumandu-ne responsabilitatea pentru Pamant.”

Documentul detaliaza filosofia Xiaomi privind zero emisii de carbon, inclusiv utilizarea AIoT (Internetul Lucrurilor Artificial) alimentat de AI pentru a construi produse ecologice si lanturi de aprovizionare durabile. Obiectivul companiei este de a facilita o tranzitie catre zero emisii de carbon pentru industrii, dar si societate in ansamblu.

Calea Xiaomi catre emisiile net zero este in conformitate cu Ghidurile ISO Net Zero, instrument adoptat pe scara larga de factorii de decizie politica care se straduiesc sa elimine emisiile de gaze cu efect de sera. Compania se angajeaza sa obtina neutralitatea carbonului pana in 2040 in activitatile sale existente.*

Xiaomi isi decarbonizeaza operatiunile prin imbunatatirea eficientei energetice si implementarea practicilor inteligente de fabricatie. De asemenea, Xiaomi incurajeaza partenerii sai sa stabileasca obiective climatice care sa se alinieze cu angajamentul sau fata de neutralitatea carbonului. Acest lucru implica tranzitia catre surse de energie regenerabila si imbunatatirea utilizarii materialelor, a reciclarii si a ratei de reutilizare. Xiaomi promite transparenta, responsabilitate si audituri regulate pentru a asigura progresul decarbonizarii sale.

Filosofia Xiaomi privind zero emisii de carbon a dus la crearea unor produse si servicii mai eficiente, economice si ecologice. De asemenea, compania utilizeaza inteligenta artificiala in productie pentru a creste eficienta si inovatia. AI permite Xiaomi sa ofere consumatorilor alegeri de stil de viata mai durabile. De exemplu, Xiaomi ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si a consumului de energie in gospodarii prin utilizarea solutiilor smart home.

Platforma AIoT a Xiaomi le permite utilizatorilor sa urmareasca mai usor consumul de energie si sa gestioneze energia mai eficient. Xiaomi ofera, de asemenea, dispozitive wearable si de mobilitate pentru a oferi utilizatorilor o experienta de inalta calitate, cu o experienta de continut scazut de carbon.

Noul ecosistem inteligent „Human x Car x Home” al companiei integreaza peste 200 de categorii de produse, conecteaza 820 de milioane de dispozitive si acopera peste 95% din scenariile utilizatorilor, pentru a oferi performante de varf ale dispozitivelor din ecosistem printr-un singur sistem integrat. Xiaomi HyperOS este setat sa minimizeze redundanta sistemului, sa imbunatateasca eficienta energetica, sa reduca deseurile electronice si sa promoveze obiectivele globale de consum durabil.In plus, Xiaomi isi intensifica eforturile de a promova un model de afaceri circular. Compania a solicitat o serie de initiative globale de sustenabilitate, inclusiv stabilirea unor obiective nete de emisii zero, aderarea la initiativa GE100%, extinderea programelor de reciclare a deseurilor electronice si cresterea utilizarii energiei regenerabile. Intre 2022 si 2026, Xiaomi intentioneaza sa recicleze 38.000 de tone de deseuri electronice si sa investeasca intr-o gama larga de proiecte de energie regenerabila.

Xiaomi se angajeaza sa produca produse uimitoare la preturi oneste si sa utilizeze tehnologie durabila ecologica, incluziva si accesibila.

Noul White Paper al Xiaomi Corporation privind actiunea climatica din 2023 este disponibil aici.

*Nota: Afacerile existente se refera la domeniile de activitate mentionate in ultimul raport de venituri al Xiaomi Corporation, inclusiv smartphone-uri, produse IoT si Lifestyle, servicii de internet si altele.

sursa foto: mi.com/global/discover/newsroom

 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?