Viziunea Samsung de a crea cea mai sustenabila si conectata experienta de trai prinde contur la IFA 2022
8/8176
calendar_month 01 Sep 2022, 14:10
Samsung aduce în prim-plan cele mai importante aspecte ale ecosistemului inteligent si conectat prin care avem parte de experiente personalizate si dobândim mai mult control asupra vietii noastre

Cele mai importante mentiuni:


  • SmartThings permite consumatorilor sa foloseasca la maximum dispozitivele Samsung, precum si produsele terte pe care le detin deja.


  • SmartThings Home Life centralizeaza toate serviciile SmartThings existente: Cooking, Clothing Care, Pet Care, Air Care si Energy, într-un hub accesibil de pe smartphone-uri.


  • Sustenabilitate prin durabilitate - anumite componente ale produselor Samsung din gama Bespoke AI™, prevazute cu tehnologie Digital inverter, au acum o garantie de 20 ani.


  • Pâna în 2023, 100% din produsele Samsung prevazute cu Wi-fi vor oferi access la serviciul SmartThings Energy, aplicatia care monitorizeaza diferitele tipare de utilizare si ofera date în timp real, facilitând reducerea consumului de energie.


  • Samsung va asigura un plus de 10% de energie economisita, pe lânga cel mai înalt standard de economisire a energiei A+++, pentru toate electrocasnicele.


  • Prin intermediul colaboarii cu Q CELL (producator de panouri solare fotovoltaice), Samsung contribuie la generarea de gospodarii cu zero consum de energie electrica.


  • Cu ajutorul telecomenzii SolarCell care se încarca la lumina soarelui, Samsung estimeaza ca ar putea preveni 99 milioane de baterii din a deveni deseuri în urmatorii sapte ani.Samsung Electronics Co., Ltd. a prezentat astazi, la conferinta de presa din cadrul International Consumer Electronics Fair (IFA) 2022, viziunea sa despre ce înseamna un stil de viata inteligent si un viitor sustenabil.

Provocarile ultimilor ani au generat o crestere a gradului de constientizare al consumatorilor cu privire la impactul pe care îl au asupra mediului si implicit, a nevoii lor de a lua decizii mai responsabile si prietenoase cu planeta în viata de zi cu zi. Acestia îsi doresc sa contribuie activ la crearea unui mediu si stil de viata mai sustenabil si au nevoie de branduri care sa le împartaseasca valorile si sa îi sprijine în acest sens. Astazi, spatiul în care ne petrecem majoritatea timpului îl reprezinta chiar casa în care locuim, traim, muncim, facem sport si ne petrecem timpul liber.

Ascultând nevoile consumatorilor, Samsung a pornit în misiunea de a crea cea mai sustenabila experienta de trai posibila în spatiul de acasa. Compania îsi declara astfel obiectivul de a deveni brandul nr. 1 în ceea de priveste eficienta energetica si, mai mult decât atât, prin colaborarile si eforturile sale continue, de a genera gospodarii cu zero consum de energie. Viziunea brandului este aceea de a aduce la viata un camin confortabil, auto-suficient din punct de vedere al uzului de energie si cu emisii de carbon reduse la minimum.

Combinând versiunea actuala a SmartThings, care ofera acum noi posibilitati de conectivitate, personalizare si sustenabilitate la nivelul tuturor categoriilor de produse Samsung, cu tehnologia ultra-performanta si inteligenta a electrocasnicelor sale, compania face un pas înainte înspre atingerea unui viitor cât mai sustenabil si conectat pentru generatiile viitoare.Cu ocazia conferintei de presa, Samsung a punctat cele mai recente progrese facute în domeniul electrocasnicelor, televizoarelor, dispozitivelor mobile si al tehnologiei purtabile: un ecosistem de dispozitive conectate inteligent, menite sa protejeze mediul, sa îi sprijine pe consumatori în dobândirea unui stil de viata mai sanatos si totodata, sa transforme fiecare zi într-una mai distractiva.

SmartThings - O noua definitie pentru o viata mai conectata

Samsung a integrat SmartThings în toate produsele sale1 pentru a crea un ecosistem incluziv si o experienta de neegalat la nivelul tuturor dispozitivelor. SmartThings le permite consumatorilor sa foloseasca la maximum dispozitivele Samsung, precum si produsele terte pe care le detin deja.

SmartThings simplifica si aduce noi optiuni pentru conectivitate. Creeaza, de asemenea, mai multe oportunitati pentru consumatori de a-si personaliza experientele prin intermediul dispozitivelor pe care le detin si de a le folosi în noi moduri. Samsung încurajeaza, astfel, oamenii îsi traiasca viata în modul cel mai eficient, productiv si confortabil posibil, SmartThings oferindu-le posibilitatea de a economisi timp pe care îl pot investi în ceea ce conteaza cel mai mult pentru ei.

“Prin cele mai recente produse si servicii inovatoare lansate, Samsung le asigura oamenilor o mai mare deschidere, conectivitate si eficienta în experientele de utilizare pe care acestia le au în viata de zi cu zi. Ducem mai departe misiunea noastra de a gasi solutii revolutionare care vin în sprijinul stilului de viata al fiecarui om, aduc noi modalitati de entertainment si încurajeaza simultan sustenabilitatea, prin diversele moduri în care avem grija de planeta noastra.”, a precizat Benjamin Braun, Chief Marketing Officer, Samsung Europa.

Samsung ajuta consumatorii sa aiba un stil de viata mai sustenabil

Pentru a crea o experienta cât mai sustenabila acasa si pentru a deveni numarul 1 în topul brandurilor care asigura eficienta energetica, Samsung combina conectivitatea garantata de SmartThings cu electrocanicele ce au deja integrate functii menite sa reduca din consumul de energie.

Compania încurajeaza oamenii în a luat decizii eco-constiente prin intermediul aplicatiei SmartThings Energy care monitorizeaza tiparele de folosire si ofera date în timp real ce ajuta utilizatorii sa reduca din consumul de energie. Pâna în 2023, 100% din cele mai importante electrocasnice Samsung vor fi prevazute cu Wi-fi si vor oferi acces la serviciul SmartThings Energy.

Samsung va asigura un plus de 10%2 de energie economisita, pe lânga cel mai înalt standard de economisire a energiei3, pentru toate electrocasnicele.

Folosind solutiile recomandate de SmartThings Energy si prin implementarea lor prin intermediul unor caracteristici intuitive precum modul AI Energy 4, consumatorii pot reduce mult din costurile energiei prin activarea modului Energy Saving la electrocasicele inteligente compatibile 5.

Masina de spalat Bespoke AI™, spre exemplu, prin functia AI Ecobubble™ transforma detergentul în bule care se absorb rapid în rufe si ofera acelasi nivel de curatenie, dar reduce consumul de energie cu pâna la 70%6. Functia AI Wash Cycle identifica nivelurile optime de apa si detergent necesare si regleaza timpii de înmuiere, clatire si rotire, ceea ce permite utilizatorilor sa aiba un consumul de energie mai mic la nivelul întregului ciclu de spalare.

În termini de durabilitate, motorul masinilor de spalat, masinilor de spalat cu uscator si uscatoarelor din gama Bespoke AI™ , prevazute cu tehnologie Digital Inverter, au acum o garantie de 20 ani7, cel mai înalt nivel de garantie oferit vreodata de companie, pentru a-i asigura pe consumatori ca produsele nu vor trebui înlocuite prea curând 8.

Pentru un stil de viata sustenabil, Samsung a introdus telecomanda SolarCell, care se încarca prin expunerea la lumina si la frecvente radio de la dispozitive precum router Wi-FI 9. Samsung estimeaza ca, în sapte ani, compania ar putea salva 200 milioane de baterii de la a merge la groapa de gunoi. Din acest an, design-ul pentru acest produs are licenta deschisa, pentru a încuraja si alti producatori sa investeasca în alternative sustenabile.

Samsung contribuie, de asemenea, la un mediu mai curat prin refolosirea materialelor plastice aruncate în ocean. Compania utilieaza plase de pescuit aruncate pentru a crea un nou material pentru folosit în productia de dispozitive mobile, cum ar fi Galaxy S22, Z Fold4 si Buds2 Pro.

Pâna la sfârsitul anului 2022, Samsung ar putea preveni ca mai mult de 50 de tone de plastic sa ajunga în oceanele lumii. Mai mult, din luna septembrie, Samsung lanseaza actualizari software esentiale, astfel încât generatiile anterioare de smartphone-uri si pliabile sa beneficieze de noi caracteristici introduse pe Galaxy Z Flip4, Fold4 si Watch5 – extinzând continuu cele mai recente inovatii pentru utilizatorii existenti ai Galaxy.

De asemenea, Samsung îsi propune sa contribuie la crearea de case cu zero consum de energie în întreaga Europa prin diverse parteneriate. Prin parteneriatul cu SMA, cel mai important brand de invertoare rezidentiale din UE, Samsung va conecta mai multe panouri solare la SmartThings Energy. Cu Q CELLS, compania exploreaza modalitati de a valorifica si stoca energia solara. Samsung colaboreaza, de asemenea, cu ABB, dezvoltator global de cladiri si producator de solutii de automatizare a casei si încarcatoare pentru masinile electrice.

Samsung sustine un stil de viata sanatos, oriunde te-ai afla

Dedicarea Samsung pentru o viata sanatoasa se reflecta în gama sa larga de dispozitive conectate care se concentreaza pe starea de bine a utilizatorilor. De la controlul calitatii aerului, la gatit mai sanatos si chiar îngrijirea animalelor de companie, SmartThings permite oamenilor sa aiba grija de sanatatea tuturor membrilor familiei. SmartThings Home Life centralizeaza toate serviciile SmartThings existente, inclusiv SmartThings Cooking, Clothing Care, Pet Care, Air Care si Energy, într-un hub accesibil de pe smartphone-uri. Acest hub permite clientilor sa aiba grija de diferite aspecte ale casei lor de oriunde ar fi. SmartThings nu se rezuma doar la electrocasnice, ci include si dispozitivele Galaxy, cum ar fi cea mai recenta serie Galaxy Watch5.

Aceste dispozitive de tip wearables monitorizeaza diferiti indici precum: calitatea somnului sau nivelul de oxigen din sânge, pentru a permite utilizatorului sa aiba o viziune de ansamblu asupra starii lui de sanatate oriunde s-ar afla, indiferent daca face sport sau nu, prin intermediul senzorului revolutionar BioActive. În plus, prin integrarea cu SmartThings, folosind Galaxy Watch5, utilizatorii pot seta automat lumina, aerul conditionat si televizorul, în functie de propriile preferinte, astfel încât sa îsi creeze un mediu propice unui somn cât mai odihnitor.

Experiente de divertisment si gaming personalizate

Cu SmartThings, fiecare zi este mai distractiva. Utilizatorii au acces la o gama larga de optiuni de vizionare de continut prin intermediului televizoarelor inteligente Samsung precum The Wall, prevazut cu tehnologie MicroLED sauNeo QLED 8K , proiectorului portabil Freestyle, la care se adauga noua serie de televizoare The Frame, lansate în 2022, cu tehnologie antireflexie.

Pasionatii de gaming au si ei multe optiuni: monitorul Odyssey Ark, cu o experienta de joc captivanta si nemaiîntâlnita la alte monitoare, Odyssey Neo G8, excelent pentru jucatori care vor sa duca pasiunea la un alt nivel, dar si Smart monitoarele Samsung care ofera flexibilitate pentru cei ce doresc sa utilizeze acelasi dispozitiv atât pentru munca, cât si gaming.

În plus, Samsung Galaxy Z Fold4, recent lansat, are un ecran care se dubleaza în dimensiune, o alegere ideala pentru utilizatorii care vor mai multa mobilitate în timp ce se joaca. Smartphone-urile pliabile Samsung sunt acum mainstream, doua ori mai multe unitati fiind livrate în întreaga Europa, comparativ cu anul trecut. Din septembrie, Samsung aduce cele mai recente inovatii si mai multor utilizatori, noul software de pe Z Fold4, Flip4 si Watch5 extinzându-se la generatiile de dispozitive anterioare.

Experiente mai bune prin colaborare

Deschiderea si colaborarea sunt elemente cheie ale filozofiei Samsung, iar compania a colaborat cu unele dintre cele mai mari nume din tehnologie si divertisment pentru a oferi clientilor experiente unice, fie de gaming, vizionare de filme sau muzica.

În 2022, Samsung a lansat Gaming Hub, o platforma all-in-one pentru jocuri în cloud, inclusiv cele de pe Xbox Game Pass, NVIDIA GeForce NOW, Google Stadia si Utomik. Game Hub deschide noi oportunitati pentru cei care nu detin o consola de jocuri, ceea ce permite extinderea comunitatilor de gaming si cresterea accesibilitatii.

Samsung a colaborat, de asemenea, cu Philips Hue pentru a oferi experiente muzicale captivante pe smartphone-urile si tabletele Galaxy. Când utilizatorii asculta muzica pe aceste dispozitive, luminile Hue pot schimba automat culorile sau pot micsora intensitatea prin sincronizare cu muzica ascultata, folosind SmartThings.

Împreuna cu TikTok, Samsung transforma industria muzicala si creeaza un spatiu mai deschis si mai interesant ca niciodata. Cele doua companii vor colabora pentru a gasi unii dintre cei mai interesanti creatori de muzica si a le oferi oportunitati de neegalat pentru a-si construi o cariera în industrie.

Prin SmartThings, Samsung nu are doar misiunea de a îmbunatati conectivitatea produselor. Compania permite deja experiente noi, o viata mai sanatoasa, ofera noi alternative de divertisment si un stil de viata sustenabil. Acesta este doar începutul - Prin intermediul produselor de la alte 300 de branduri si cu 230 de milioane de utilizatori SmartThings înregistrati, posibilitatile pentru o viata mai inteligenta sunt cu adevarat nelimitate.

1 SmartThings Energy poate fi folosit pe aproximativ 40 de electrocasnice Samsung care aplicatia SmartThings activata. Printre ele se afla masini de spalat, uscatoare, masini de spalat vase, aere conditionate, purficatoare de aer, aspiratoare, cuptoare, hote, plite, cuptoare cu microunde, televizoare (din iunie 2022) si contoare de energie.


2 Extra 10% de energie economisita se aplica pentru seria de masini de spalat si uscatoare Bespoke AI™ si congelatorul Bespoke montat jos.


3Potrivit standardului European Energy, cel mai înalt rating de eficienta energetica este A pentru frigidere si masini de spalat vase si A+++ pentru uscatoare si aere conditionate (EHS).


4 Disponibil pe Android si pe dispozitivele iOS. Sunt necesare conexiunea la Wi-Fi si un cont Samsung.


5 Disponibil doar la electrocasnicele compatibile cu modul AI Energy.


6Testat în linie cu IEC 60456-2010 / 4kg încarcare /spalare Super Eco cu apa rece (WF80F5E5U4W) vs. Bumbac 40°C fara Ecobubble (WF0702WKU). Rezultate individuale pot varia.


7Garantia de 20 de ani se aplica doar la motoarele si uscatoarele cu Digital Inverter si compresoarelor frigiderelor vândute în UE din luna iulie. Este disponibilp doar pentru aparatele produse de Samsung si subcontractori, nu si pentru produse de la surse externe.


8Samsung respecta reglementarile WEEE (Waste of Electrical and Electronic Equipment) regulations pentru colectarea, tratarea, reciclarea si aruncarea de echipamente, fara a afecta mediul.


9 Compatibil cu Wi-Fi 2.4GHz, vezi https://solarcellremote.samsung.com/ pentru mai multe informatii.