Viena, orasul muzicii
7/7292
calendar_month 06 Apr 2020, 13:02
Pe scurt, cel mai frumos oras din inima Europei.
Datorita locatiei sale centrale in Europa, Viena este o destinatie foarte populara pentru vizitatorii din intreaga lume. Cu peste 1,9 milioane de locuitori, Viena este cel mai populat oras din Austria si al doilea oras ca marime. Conform "Index Cities Global Index", Viena este dupa Londra si San Francisco unul dintre cele mai inovatoare orase din lume. Pe harta Viena vei gasi sfaturi utile direct de la localnici.

Viena combina natura si viata in oras

In afara de flerul capitalei urbane, Viena ofera nenumarate parcuri si zone de agrement unde va puteti bucura de liniste. Mai mult de jumatate din zona metropolitana este formata din spatii verzi.
In primavara, 400 de specii de trandafiri infloresc doar in Volksgarten. Zonele de recreere din apropiere Prater, Vienna Woods si Lobau invita vizitatorii sa faca plimbari, excursii de o zi, drumetii si excursii cu bicicleta. Viena are in total 2.000 de parcuri.
Viena are peste 100 de muzee. O parte importanta a culturii noastre este orasul istoric interior, unele dintre cladirile sale imperiale pot fi vizitate si astazi.
Printre acestea se numara numeroase muzee cu colectii de artisti de renume mondial, precum „Kunsthistorisches Museum” sau Albertina.
Viena are o traditie indelungata in cultura cafenelelor si veti intalni cafenele vieneze elegante in cea mai traditionala forma.
Viena ofera un amestec de gusturi locale si internationale. Chiar daca esti vegan, poti alege dintr-o varietate de restaurante.