hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Vezi cu ce anume si-a cucerit iPhone 5 cumparatorii

Vezi cu ce anume si-a cucerit iPhone 5 cumparatorii

calendar_month 17 Sep 2012, 12:47
Reactiile la noul iPhone 5 au fost mai diverse ca niciodata, deoarece noul telefon nu a mai impartit publicul in doar doua tabere: pro si contra. Apple sufera datorita reputatiei sale de inovator, ce nu pare sa se reflecte si asupra noului iPhone 5, declarat "plictisitor" de mai multe publicatii de specialitate. Ce spun insa potentialii cumparatori? The Next Web a adunat cele mai importante date despre prezenta iPhone pe Twitter, care iti arata ce caracteristici iPhone 5 au avut cel mai mare impact.
Derek Tuths, profesor la Scoala de Stiinta a Computerelor, din cadrul Universitatii McGill din Canada, a analizat peste 30 milioane de mesaje publicate pe Twitter despre iPhone 5, pentru a prezenta cat mai exact reactia publicului larg la noul iPhone.
1. iPhone 5 pe Twitter
Aproximativ 31% din totalul mesajelor publicate pe Twitter despre iPhone 5 in timpul lansarii au originea in SUA, insa evenimentul a fost unul cu adevarat international. Brazilia s-a situat pe locul 2, cu 13% din totalul mesajelor despre noul smartphone Apple. urmata de Marea Britanie Mexic, Spania cu 9% si Russia cu 4%.
In mod deloc surprinzator, 81% dintre mesaje au fost publicate de barbati si doar 19% de femei, iar jumatate dintre mesajele publicate de pe smartphone despre iPhone 5 au avut ca sursa chiar un iPhone, in timp ce 26% au fost publicate de pe un BlackBerry si 24% de pe un smartphone Android.

2. Cele mai discutate caracteristici ale iPhone 5
Grosimea este elementul ce a atras cel mai mare numar de comentarii, 47% din totalul mesajelor de pe Twitter despre iPhone 5. Prezentat de Apple ca "cel mai subtire smartphone din lume", iPhone 5 are o grosime de 7,6 mm si nici nu se apropie cu adevarat de acest record.
Probabil ca un numar mare de mesaje au criticat aceasta declaratie, oferind ca argumente alte smartphone-uri mai subtiri: Pantech Vega S5 (6,98 mm), Fujitsu Arrows (6,7 mm) sau Huawei Ascend P1 S (6,68 mm).
Dupa grosime, 21% dintre mesajele de pe Twitter au fost centrate pe conectivitatea LTE a noului smartphone, iar 17% au vizat greutatea redusa a iPhone 5 (112 grame). Noul procesor A6, ce promite performanta dubla fata de iPhone 4S a fost discutat doar in 9% dintre mesaje, in timp ce ecranul de 4 inci a fost pomenit in 8%, iar noile casti EarPods in doar 0,3%.

3. Criticile la adresa iPhone 5
In timp ce atuurile telefonului au fost discutate pe larg pe Twitter, presa de specialitate a avut o singura critica majora la adresa iPhone 5: nu inoveaza destul! Chiar si doi fosti directori Apple au declarat ca reputatia de inovator a companiei nu este tocmai meritata: Jean-Louis Glasse si Steve Wozniak.

4. Noua batalie Samsung vs Apple
Pentru cei dezamagiti de noul smartphone Apple, exista multe alternative de top in aceasta toamna, dar Samsung spera sa transforme Galaxy S3 in cel mai mare cosmar pentru Apple.
Compania sud-coreeana a lansat o campanie pe Facebook in care compara cele doua telefoane, sustinand ca nu este nevoie sa fii geniu ca sa alegi Samsung.

5. De la "geniu" la plastic ieftin
Raspunsul fanilor Apple a venit rapid, printr-un grafic care declara Samsung Galaxy S3 un "plastic ieftin", dar si prin alte parodii.

Poate cea mai putin reusita parodie sustine ca nu este nevoie sa fii geniu ca sa intelegi care smartphone este mai urat, uitand totusi ca gusturile nu se discuta.


 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?