hit.ro  »  Stiri  »  Stiinta Generala  »  Vertiv introduce sistemul de stocare a energiei in baterii Vertiv DynaFlex, pentru a sustine independenta retelei energetice

Vertiv introduce sistemul de stocare a energiei in baterii Vertiv DynaFlex, pentru a sustine independenta retelei energetice

calendar_month 13 Nov 2023, 10:16


Sustine independenta retelei energetice pentru aplicatiile critice din America de Nord si EMEA


Sistemele de stocare a energiei in baterii (BESS) reprezinta un factor cheie al sistemelor hibride de alimentare, pentru a imbunatati rezilienta si flexibilitatea energetica

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructura digitala critica si solutii de continuitate, a introdus astazi Vertiv™ DynaFlex BESS, un sistem de stocare a energiei cu baterii, conceput pentru a permite independenta energetica si pentru a consolida eforturile de sustenabilitate in instalatiile cu misiune critica. Disponibil astazi in America de Nord si EMEA, Vertiv DynaFlex BESS ofera flexibilitate in utilizarea energiei utilitare si reprezinta un pas critic in implementarea unei arhitecturi dinamice de alimentare. Sistemul permite organizatiilor sa valorifice pe deplin capacitatile sistemelor de energie hibrida care includ surse de energie alternative precum panouri solare, energie eoliana, celule de combustibil cu hidrogen si alte forme de energie alternativa.

Bateriile cu litiu-ion din Vertiv DynaFlex BESS furnizeaza energie la scara utilitara pentru suport pe termen lung, permitand tranzitii continue si repetate intre sursele de energie. Atunci cand sunt asociate cu optionalul Vertiv™ DynaFlex EMS (Sistem de Management al Energiei), Vertiv DynaFlex BESS permite strategii avansate de management al energiei, precum gestionarea cererii si partajarea sau vanzarea energiei inapoi in retea, ceea ce poate duce la reducerea consumului si costurilor de energie pentru utilitati si poate genera potentiale venituri pentru partile implicate.

Potrivit raportului Omdia Market Landscape: Battery Energy Storage Systems, „Inlesnirea interactiunii bateriei ESS cu reteaua electrica inteligenta este o modalitate inovatoare de a contribui la retea prin echilibrul dintre cererea si oferta de energie, integrarea resurselor de energie regenerabila in ecuatia de putere, reducerea sau amanarea investitiilor in infrastructura retelei si crearea de noi fluxuri de venituri pentru partile interesate.” 

"Sustenabilitatea a devenit un principiu de baza al planurilor de crestere ale multor organizatii, dar preocuparile legate de rezilienta operationala si de stresul crescut asupra retelei electrice au limitat eforturile de adoptare a surselor alternative de energie", a declarat Peter Panfil, Global Power, Vertiv. „Vertiv DynaFlex BESS deschide intregul set de instrumente pentru gestionarea energiei. Permite organizatiilor sa valorifice avantajele acestor noi resurse de generare a energiei si sa reduca furnizorul traditional de utilitati la un rol complementar intr-un mix de surse de energie mai dinamic, mai eficient si mai fiabil."

Sistemul de stocare a energiei Vertiv™ DynaFlex este proiectat special pentru medii critice, precum facilitatile comerciale industriale, uzinele de productie cu valoare ridicata, centrele de date si alte facilitati in care energia joaca un rol esential. Sistemul de conversie a energiei (PCS) sistemului este proiectat pentru a asigura o iesire de 2 milisecunde, eliminand practic orice intarziere in timpul schimbarii sursei de alimentare hibrida. Impreuna cu un sistem de alimentare neintreruptibila (UPS), designul fiabil si foarte eficient al Vertiv DynaFlex reduce riscul de intreruperi in centrele de date si de porniri ale generatorului diesel.

Bateriile cu litiu-ion testate conform standardului UL9540A din sistemul de stocare a energiei Vertiv DynaFlex BESS sunt proiectate pentru a minimiza riscurile de incendiu, sunt autonome cu o amprenta mica si sunt concepute pentru modularitate. 

Sondaj

Folositi internetul pentru: