Vertiv finalizeaza succesiunea CEO
8/8372
calendar_month 09 Ian 2023, 10:43
Giordano Albertazzi si-a asumat rolul de CEO la 1 ianuarie 2023
Albertazzi confirma concentrarea pe excelenta operationala, cresterea profitabila, cultura de inalta performanta si inovatie
Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de solutii de infrastructura digitala critica si de continuitate, a anuntat ca, de la 1 ianuarie 2023, Giordano Albertazzi si-a asumat rolul de CEO si a fost numit in Consiliul de Administratie.
„Sunt onorat sa preiau conducerea Vertiv in calitate de CEO. Astept cu nerabdare sa lucrez indeaproape cu echipa noastra de conducere si cu angajatii din intreaga lume pentru a continua sa crestem valoarea pe care o cream pentru clientii nostri, sa consolidam si mai mult performanta noastra financiara si sa cream valoare pe termen lung pentru actionarii nostri”, a spus Albertazzi. „Asa cum le-am spus angajatilor Vertiv, vom lucra pentru a ne atinge intregul potential concentrandu-ne pe construirea unei culturi de inalta performanta a colaborarii si inovatiei, pe institutionalizarea excelentei operationale si a executiei si, in cele din urma, pe oferirea unei cresteri a profitabilitatii si a unui flux de numerar imbunatatit.”
Dave Cote, presedinte executiv la Vertiv a declarat: „Cu peste doua decenii de experienta operationala si de afaceri la Vertiv si un istoric de performanta atat in Europa, cat si in America, Giordano este persoana potrivita pentru a conduce Vertiv mai departe. El a jucat un rol esential in realizarea unor imbunatatiri operationale si financiare semnificative in timp ce conducea regiunea EMEA si in schimbarea continua a Americilor. El intelege cum sa construiasca si sa mentina o cultura de inalta performanta. Expertiza operationala a lui Giordano si intelegerea profunda a afacerii si clientilor Vertiv vor fi esentiale in stimularea imbunatatirii continue a performantei in timp ce navigheaza in incertitudinea macroeconomica.”
In calitate de CEO, Albertazzi va urmari sa sporeasca concentrarea neobosita a Vertiv fata de clientii sai, in timp ce abordeaza nevoile de infrastructura si afaceri ale centrului de date, retelelor de comunicatii si aplicatiilor industriale.
Albertazzi isi asuma rolul de CEO intr-un moment in care continua cererea puternica pe pietele finale ale centrelor de date Vertiv. Compania a raportat un record de comenzi restante de 4,7 miliarde USD la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al anului 2022. Vertiv este lider in furnizarea de solutii termice, de alimentare, de management IT si integrate pentru operatorii globali de centre de date pentru a satisface cererea continua a consumatorilor.
Vertiv si-a anuntat planul de succesiune a CEO in octombrie 2022 si de atunci Albertazzi si-a asumat rolul de Chief Operating Officer, lucrand indeaproape cu fostul CEO Rob Johnson, asigurand o tranzitie fara intreruperi.
Pe langa faptul ca va deveni CEO, Albertazzi va continua si in pozitia sa de presedinte pentru America, pana cand va fi numit un succesor. In legatura cu iesirea lui Albertazzi din functia de COO, supravegherea operationala va fi detinuta de presedintii regionali pentru a se concentra in continuare pe performanta regionala.